Yksin kotona -näyttelijä Devin Ratrayta syytetään raiskauksesta

Syytös on raju.

25.8.2022 21:34

Tässäpä on erikoisempi tarina, nimittäin Buzzia Yksin kotona -elokuvissa näytellyttä Devin Ratrayta syytetään vuonna 2017 tapahtuneesta raiskauksesta. Tutkimukset eivät ole kuitenkaan edenneet.

Lisa Smith -niminen nainen tuli julkisuuteen raiskaussyytösten kanssa sen jälkeen, kun Ratrayta syytettiin perheväkivallasta vuonna 2021. Smith kertoo tajunneensa, että hänen pitää tehdä asialle jotain, ennen kuin muillekin naisille sattuu vielä pahasti.

Smith kertoo Ratrayn raiskanneen hänet New Yorkissa vuonna 2017. Kaksikko oli ollut hyviä ystäviä 15 vuoden ajan. Smith uskoo Ratrayn huumanneen hänet, jonka jälkeen mies raiskasi hänet.

– Muistan heränneeni, mutta en pystynyt liikkumaan. En pystynyt avaamaan silmiäni, mutta tunsin ja kuulin mitä tapahtui parhaillaan, Smith kertoi CNN:n haastattelussa.

Smith ei halunnut tehdä rikosilmoitusta heti, mutta teki sen lopulta Utahista käsin muutamaa viikkoa myöhemmin. Hänellä oli huonoja kokemuksia poliisin toiminnasta.

Etsivä lensi New Yorkista Utahiin haastattelemaan Smithiä. Smith kertoo poliisin kirjanneen raportin väärin. Raportin mukaan hän ei halunnut nostaa syytettä, vaikka hän halusi tehdä niin. Smith lensi lopulta New Yorkiin juttelemaan piirisyyttäjän toimistolle.

Vuosi kului, eikä Smith kuullut viranomaisista mitään. Smith löysi lopulta ne samat vaatteet, jotka hänellä oli raiskausiltana yllään, ja lähetti ne tutkijoille. Hän ei kuullut myöskään tutkijoista mitään sen jälkeen.

Smith ihmettelee, miksei tapausta ole tutkittu, ja nyt Manhattanilla sijaitseva seksirikoksia tutkiva yksikkö on pyytänyt naiselta anteeksi. Tapaus on päätynyt vihdoinkin tutkintaan.

Lädhe: Rolling Stone

Lisää luettavaa