Yökukkujille tv:ssä: Onko tämä rikosleffa Die Hard -kopio? Ainakin se on yllätyksellinen viihdetykitys

IMDb-arvosana on 7,6.

7.10.2022 18:03

Spike Leen ohjaama mysteerinen rikoselokuva Inside Man (2006) tarjoaa loistavaa viihdettä, jonka juoni nousee tusinaleffojen yläpuolelle.

Tarinassa naamioituneet ryöstäjät linnoittautuvat manhattanilaiseen pankkiin ja uhkaavat tappaa panttivangit, jos heidän vaatimuksiinsa ei suostuta. Rikostutkija Keith Frazier lähetetään paikalle, ja hän saa pian huomata, ettei kyseessä olekaan ihan tavanomainen pankkiryöstö. Pankin palkkaama salaperäinen neuvottelija Madeleine White sekoittaa pakkaa entisestään.

Leffa sai aikoinaan syytöksiä Die Hard 3 -elokuvan kopioimisesta. Molemmat elokuvat sijoittuvat New Yorkiin ja molemmissa elokuvissa joudutaan ratkomaan arvoituksia. Lee sanoi, ettei ollut tuolloin vielä nähnyt Die Hard 3 -leffaa. Hän olisi jättänyt arvoitukset pois, jos olisi tiennyt niitä jo käytetyn siinä.

Yksi elokuvan tähdistä löytyi erikoisella tavalla. Lee ja Willem Dafoe tapasivat toisensa Julius Caesar -näytelmän tauolla vessassa. Lee tokaisi tuolloin Dafoelle: ”Meidän pitäisi työskennellä yhdessä.” Dafoe vastasi tähän: ”Jep, niin pitäisi.” Spike lähetti tämän jälkeen Dafoelle Inside Man -käsikirjoituksen.

Inside Man esitetään TV5-kanavalla perjantain ja lauantain välisenä yönä 08.10.2022 klo 00.40. Elokuva on myös Netflixissä ja Prime Videossa. Alla traileri.

Lue myös: Vain yksi uhri selvisi sarjamurhaaja Dahmerin kynsistä – pakeni ”onnella ja nopealla ajattelulla” – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa