Flux Gourmet

Kulttiohjaaja hyödyntää ysäribändinsä ruoanlaittoa ja äänimaailmaa yhdistävää konseptia herkullisessa, lokerointia uhmaavassa taideprojektissa.

8.9.2022 12:10
MAA / / VUOSI GENRE , , ENSI-ILTA 09.09.2022

Peter Strickland käsitteli ruokaa ja ääntä jo upeassa Berberian Sound Studio -elokuvassaan (2012) muun muassa puukottamalla kaalia suurenmoisesti. Nyt hän keskittyy myös muiden ruoka-aineiden päästämiin ääniin esittelemällä kulinaarisen kollektiivin, joka on täysin omistautunut ”äänikokkaamisen” periaatteelle.

Taiteilijaresidenssinsä aikana he syövät, taistelevat vallasta, riitelevät Gwendoline Christien kanssa ja kävelevät puutarhassa seuranaan kroonisista ilmavaivoista kärsivä kirjoittaja. Ai niin, ja osallistuvat kohteliaisiin orgioihin fanien kanssa. Strickland tasapainottelee kirjaimellisesti herkullisesti teennäisen taiteen ja sen parodioinnin rajalla.

Mainittakoon, että Strickland oli itse perustamassa kokkaamista ja kokeellista musiikkia yhdistelevää The Sonic Catering Bandia vuonna 1996. ”Ehkä tekemällä tämän elokuvan halusin viimeinkin myydä edes pari levyä”, hän kertoi meille alkuvuodesta Berliinissä.

Marta Bałaga

Flux Gourmet -elokuvan traileri

Lisää luettavaa