Maa: Unkari

Langennut

Nyt on muuten kaikki nähty! Nimittäin Twilight kohtaa 50 Shades of Greyn jossain John Miltonin Kadotetun paratiisin ja Raamatun mytologioiden lomassa. Koko keitos on niin sietämätöntä teinidraamaa, että Twilight tuntuu ihka oikeasti maailman parhaalta rakkaustarinalta. Langennut on niin sakeaa tavaraa, että lähivuosien teinidystopialeffat kuten Labyrintti-sarja sekä Outolinnut tuntuvat suorastaan mestariteoksilta tämän rinnalla.

Son of Saul

Harvoin elokuva vie mukanaan yhtä intensiivisesti kuin Cannesin viime vuoden Grand Prix -voittaja. Cannesin jälkeen sama teos on voittanut myös parhaan vieraskielisen elokuvan Golden Globen ja vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnon.

White God

Mikä on lähtemättömin koiramuistosi? Onko se neuvokas muotovalio Lassie tai koko perheen kuolaava täystuho Beethoven? Onko se Enoni on toista maata -elokuvan Daki tai Tim Burtonin Frankenweenie? Vai kenties vaahtosuisten kauhukoirien ykkönen, Cujo? Vastauksesta riippumatta voit luottaa siihen, että White God nostaa käsityksesi koiraelokuvista uuteen sfääriin.

Asterix & Obelix Britanniassa

Kuten kaikki hyvin tietävät, Rooma ei ole pystynyt valloittamaan koko Galliaa, vaan yksi pieni rohkea kylä pitää pintansa taistelussa Julius Caesarin (Fabrice Luchini) joukkoja vastaan. Tuo kylä on luonnollisesti Asterixin (Edouard Baer) ja Obelixin (Gérard Depardieu) tyyssija, josta käsin kaksikko, tai kolmikko Idefix-koiralla vahvistettuna, lähtevät huimiin seikkailuihinsa ympäri maailmaa.