Maa: Englanti

’71

Toiminnallinen draamatrilleri ’71 on ohjaaja Yann Demangen vakuuttava pitkän elokuvan ohjausdebyytti. Elokuva käynnistyy tehokkaasti ja jo alun hetkien rytmi lupailee jännitystä ja dramaattisia tapahtumia, jotka tarina lunastaa intensiivisellä otteella loppuun saakka.

Postimies Pate

Brittiläisen lastentelevision klassikoihin lukeutuva Postimies Pate on kuin pilteille suunnattu Sydämen asialla: ohjelman jaksoissa pyöritään perienglantilaisessa pikkukylässä ja ratkotaan persoonallisten asukkaiden pulmia. Päähenkilö on avulias, rehti ja kunnollinen (siis melkein ällöttävän kiltti) postimies Pate. Apurina Patella on mustavalkoinen, vikkelätassuinen kissa Jessi. Yhdessä Pate ja Jessi kuljettavat kirjelähetyksiä ja nostavat lehmiä ojista.

Mandela: Pitkä tie vapauteen

Apartheidin vastaisen taistelun keulakuva Nelson Mandela (1918–2013) oli yksi 1900-luvun tunnetuimmista poliittisista vangeista. Rauhannobelistin elämäkertaelokuvaa puuhattiin Mandelan 95-vuotissyntymäpäivien kunniaksi, mutta herra ei itse koskaan ehtinyt nähdä lopputulosta.

Laulu Marionille

Ohjaaja-käsikirjoittaja Paul Andrew Williams on tehnyt odottamattoman aluevaltauksen muutaman rikostrillerin ja kauhukomedian jälkeen. Laulu Marionille yhdistelee sympaattisesti viime aikoina pinnalla olleita kuoro- ja seniorielokuvan virtauksia.

Kvartetti

Mittavan uran näyttelijänä tehnyt Dustin Hoffman siirtyy Kvartetissa kameran toiselle puolelle, ja hyppy on melko onnistunut. Ohjaajana Hoffman on etulyöntiasemassa mitä tulee henkilöohjaukseen, ja se lienee syynä siihen, että elokuva kantaa niin loistavasti nimenomaan karaktääriensa ansiosta. Myös tarina on hauska ja dialogi herkullista.

Särkynyt

11-vuotias Skunk elää tasaista arkea isänsä, isoveljensä ja au-pairin kanssa. Tytön elämään tuovat valoa kotoisan nahistelun lisäksi au-pairin kiva miesystävä ja ensimmäinen oma poikakaveri. Skunkin lapsuus loppuu, kun hän joutuu vahingossa todistamaan kiivasta väkivallanpurkausta naapurustossa: lähiötä pelon vallassa pitävä, räjähtelevä herra Oswald hakkaa epävakaan nuorukaisen, Rickin, jonka kanssa Skunk on juuri alkanut ystävystyä.