Adrien Brody sairastui Pianisti-elokuvan jälkeen – ”En voi edes katsoa sitä”

Menetti myös roolin koettelemuksensa vuoksi.

25.3.2022 09:10

Adrien Brody nousi aikoinaan suuren maailman tietoisuuteen Roman Polańskin ohjaamasta elokuvasta Pianisti (2002). Hän näytteli siinä puolalaista pianistia, joka pakoilee natseja toisen maailmansodan Varsovassa. Hän voitti roolistaan Oscar-palkinnon 29-vuotiaana.

Rooli vaati äärimmäistä fyysistä muuntautumista, sillä Brodyn piti laihduttaa paljon. Rooliin valmistautuessaan hän myös myi autonsa, luopui kodistaan ja suhde hänen tyttöystäväänsä rikkoontui. Kaikki tämä jätti jälkensä tähteen.

– En voi edes katsoa sitä elokuvaa, en voi. Itken, kun puhun siitä, Brody myönsi The Timesille.

Näyttelijä sanoi sairastuneensa kehoonsa kohdistamastaan muutospaineesta.

– Se oli kumulatiivista. Minulla oli nälkäruokavalio, jonka jälkeen minun piti saada paino takaisin. Aineenvaihduntani muuttui. Ajattelin hävinneeni kokeilussani ja luulin, että kehoni tulee olemaan erilainen tästä lähtien.

Tähdellä olisi ollut Pianistin jälkeen rooli Werner Herzogin ohjaamassa vankileirille sijoittuvassa elokuvassa Rescue Dawn. Hän oli kuitenkin niin huonossa kunnossa, että joutui luopumaan siitä. Brodyn tilalle tuli lopulta niin ikään suurista kehomuokkauksista tunnettu Christian Bale.

Harvey Weinsteinin entisen vaimon Georgina Chapmanin kanssa seurusteleva Brody kertoi myös suhteestaan julkisuuteen.

Brody tuumi, ettei hän ole koskaan hinkunut mainetta. Sen sijaan hän valitsi kolmikymppisenä asustelun piilossa New Yorkin seudulla odotellen puhelimen soimista.

– Vetäydyin pinnallisuudesta, joka liittyy siihen (kuuluisuuteen). Ja helposta pääsystä asioihin, jotka tuntuivat epäaidoilta ja jotka eivät kuuluneet elämäni polulle kasvaessani aikuiseksi. Se kaikki tuntui epärehelliseltä, näyttelijä mietti.

Tähti on tällä hetkellä erittäin tuottelias, ja häneltä on tulossa useita uusia elokuvia. Hänet nähdään muun muassa toimintapainotteisessa elokuvassa Emperor, jossa hän näyttelee Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan hallitsijaa keisari Kaarle V:tä.

Pianistin jälkeen Brody on näytellyt muun muassa elokuvissa King Kong, Midnight in Paris, The French Dispatch ja The Grand Budapest Hotel.

Lue myös: Nyt Viaplayssa: Vähälle huomiolle jäänyt historiallinen toimintaleffa – Jackie Chan kuittasi John Cusackin miekkailutaidoista – Episodi.fi

Lähde: Metro

Lisää luettavaa