Adrien Brody muistelee kuinka Jack Nicholson kutsui Oscar-ehdokkaat kotiinsa – ehdotti kaikkien jättävän gaalan väliin

Näyttelijä muistelee myös kokemuksiaan Pianistin kuvauksissa.

31.1.2022 20:45

GQ teki profiilin näyttelijä Adrien Brodysta, joka muun muassa muisteli rooliaan Roman Polanskin Pianistissa, sekä Oscar-voittoaan.

Brody on edelleen kaikkien aikojen nuorin Oscar-voittaja parhaasta miespääosasta: hän voitti pystin vain 27-vuotiaana. ”Se oli valtava vastuu, ja se muutti minua.” Hän kertoo, että rooli oli vaativa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Hän sanoo olleensa masentunut vielä vuosi elokuvan kuvausten jälkeen.

Brody sanoo, että kaikki mitä elokuvassa nähdään ei edes ole näyttelemistä. Joskus hän loi itselleen kohtauksiin vaadittavia tuntemuksia, kuten kipua. Yhdessä kohtauksessa hahmon täytyi kiivetä muurin yli, nyrjäyttää nilkkansa hypätessään toiselle puolelle ja kävellä liikaten pois. Brody pani kenkänsä sisään terävän kiven, jotta kipu tuntuisi jalassa oikeasti. ”Miksi olisi täytynyt ajatella näyttelevänsä liikkaamista?”

Kun Brody sai Oscar-ehdokkuuden roolistaan, gaalaviikolla kanssaehdokas Jack Nicholson soitti hänelle. Nicholson oli pyytänyt kaikkia parhaan miespääosan ehdokkaita luokseen keskustelemaan siitä, kuinka he reagoivat Irakin sotaan. Kaikki muut ehdokkaat olivat jo voittaneet Oscarin: Nicholson, Daniel Day-Lewis, Michael Caine ja Nicolas Cage.

”Hän kutsui minua Brophyksi ja seuraavaksi Jack kutsui minut kotiinsa. Olen siellä Michael Cainen ja Nicolas Cagen kanssa, ja he siemailevat viskiä ja polttavat sikareita samalla kun istumme pienessä ringissä”, Brody muistelee. Nicholson oli ehdottanut, jos he kaikki jättäisivät Oscar-gaalan väliin, protestiksi.

Brody ei pitänyt ideasta. ”Hei, en tiedä teistä, mutta minä olen menossa. Mutta olen samaa mieltä kanssanne: kuka tahansa kutsutaan lavalle, hänellä on vastuu ottaa puheeksi se mitä on meneillään”, Brody sanoi.

Lisää luettavaa