Anne Hathaway oli vasta yhdeksäs vaihtoehto Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvan päärooliin – Meryl Streepin puhelu muutti kaiken

Streepillä on valtaa.

28.6.2021 18:01

Indie Wire uutisoi, että Anne Hathaway oli vasta studion yhdeksäs vaihtoehto Andy Sachsin rooliin menestyskomediassa Paholainen pukeutuu Pradaan (2006).

Ennen Hathawayta listalla oli Rachel McAdams (joka oli ensimmäinen vaihtoehto), sekä Scarlett Johansson, Natalie Portman, Kate Hudson, sekä Kirsten Dunst. Elokuvan ohjaaja David Frankel muistelee, että tietyn pisteen jälkeen kuvausryhmä halusi Hathawayn rooliin, mutta studio halusi päättäväisesti McAdamsin. McAdamsia lähestyttiin kolme kertaa roolin kanssa, mutta hän kieltäytyi päättäväisesti.

Elokuvasta Oscar-ehdokkuuden saanut Meryl Streep oli kuitenkin avainasemassa Hathawayn roolituksen kanssa. Hän halusi tavata Hathawayn sen jälkeen, kun oli nähnyt hänet sivuroolissa Jake Gyllenhaalin hahmon vaimona Ang Leen Brokeback Mountainissa. Streepin sanotaan olleen niin vaikuttunut, että soitti Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvan tuotantoyhtiön johtoportaalle. ”Kyllä, tämä tyttö on loistava, uskon että yhteistyömme sujuu hienosti”, Streep sanoi ohjaajan mukaan.

Lisää luettavaa