Arnold Schwarzenegger: ”Olet kusipää, jos et pidä suojamaskia” – muistuttaa vapauden tuovan myös vastuun

AOP

Arska on puhunut.

Muun muassa Vanity Fair julkaisi uutisen siitä, mitä kuvernaattori Arnold Schwarzenegger ajattelee ihmisistä, jotka jakavat misinformaatiota koronavirukskesta, eivätkä ota koronarokotetta.

”Puoltatoista vuotta myöhemmin olemme edelleen sekaisin, ja vieläkin osa ihmisistä kieltäytyy uskomasta asiaan. On edelleen ihmisiä, jotka eivät usko suojamaskeihin ja sanovat ettei heidän tarvitse pitää turvavälejä”, Schwarzenegger sanoo. Hänen mukaansa ihmisiä pitäisi muistuttaa jatkuvasti siitä, että asiantuntijat kehottavat edelleen pitämään suojamaskeja, pesemään käsiä ja pitämään turvavälejä muihin.

Schwarzeneggerin mielestä nyt olisi puhallettava yhteen hiileen ja tehtävä yhteistyötä. ”Ajatelkaa, minä olen hauisten kasvattamisen asiantuntija, kukaan ei tiedä enemmän hauiksesta kuin minä, koska opiskelin aihetta 50 vuotta. Ja viruksen kanssa pätee sama juttu: on asiantuntijoita, jotka ovat opiskelleet aihetta vuosi toisensa jälkeen. Tohtori Anthony Fauci on opiskellut viruksista koko ikänsä, miksi et uskoisi sellaista henkilöä?”

Tähti muistuttaa, että virus todella tappaa ihmisiä. ”Ainoa tapa välttyä siltä on rokottautua, pitää suojamaskeja ja turvavälejä, pestä käsiä säännöllisesti, eikä vain ajatella että ”oma vapaus häiriintyy”. Hitot vapaudestasi. Vapaus sisältää vastuita ja velvollisuuksia”. Schwarzeneggerin mukaan omalla vapaudella ei voi puolustella  asioita, jotka vaikuttavat haitallisesti muihin ihmisiin.

Hän vertaa virusta onnettomuuteen liikenteessä – kukaan ei kieltäydy tottelemasta liikennevaloja oman vapauden nojalla. Jos liikennevaloja ei tottele, joku voi kuolla, ja koronaviruksen kanssa on sama juttu. ”Et voi mennä ulos ja olla laittamatta maskia päähän, koska kun hengität, saatat tartuttaa jonkun toisen, joka saattaa sairastua ja kuolla.”

”Meidän täytyy yhdistää voimamme, ennemmin kuin tapella ja hokea, että ”periaatteeni mukaan tämä on vapaa maa ja minulla on vapaus olla pitämättä maskia”. Joo, sinulla on vapaus olla pitämättä maskia, mutta tiedätkö mitä? Olet kusipää, jos et pidä maskia”, Schwarzenegger sanoo.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut