Autismidiagnoosin saanut näyttelijä Daryl Hannah täytti 63 – tältä hän näyttää nyt

Tähdellä on ollut vaiherikas elämä.

9.12.2023 05:30

Hollywood-näyttelijä Daryl Hannah täytti 3. joulukuuta 64 vuotta. Hänet muistetaan Kill Bill: Volume 1 (2004) -elokuvan lisäksi muun muassa elokuvista Wall Street – rahan ja vallan katu (1987) sekä Splash (1984). Scifiklassikossa Blade Runner (1982) hän näytteli replikanttia.

Hannah kiinnostui elokuvista jo nuorena varttuessaan Chicagossa, osittain unettomuutensa vuoksi. Hän on sanonut olleensa nuoruudessaan hyvin ujo. Hannah tunsi myös olevansa henkisesti eristyksissä, ja hän kamppaili koulunkäynnin kanssa. Myöhemmin hänellä diagnosoitiin autismi, ja lääketieteen ammattilaiset kehottivat hänen vanhempiaan toimittamaan hänet laitoshoitoon.

Daryl Hannah Blade Runnerissa.

Äiti ei kuunnellut lääkäreitä, ja sen sijaan hän päätti muuttaa Hannahin kanssa väliaikaisesti Jamaikalle toivoen, että ympäristön muutos auttaisi hänen tytärtään. Kenties se auttoi, sillä myöhemmin Hannah palasi Chicagoon kouluun, ja sen jälkeen hän meni yliopistoon Los Angelesiin, jossa hän opiskeli balettia ja näyttelemistä.

Parikymppisenä hän toimi kosketinsoittajana ja taustalaulajana, ja hänen uransa näyttelijänä syntyi pienien roolien kautta. Debyytti valkokankaalla tapahtui Brian De Palman yliluonnollisessa kauhuelokuvassa Pahan voima (The Fury, 1978).

Hannah näytteli merenneitoa elokuvassa Splash (1984).

Hannah ei siis antanut autismidiagnoosin lannistaa häntä, mutta hän sanoo sen vaikuttavan nykyäänkin ainakin siten, että joskus hän haluaa vain istua nurkassa ja tarkkailla ihmisiä.

Hannahille kehkeytyi varsin hieno ura Hollywoodissa, vaikkakin hän on siirtynyt pois kirkkaimmista parrasvaloista. Hannah on itse spekuloinut, että uran laskusuunta johtui Hollywood-moguli Harvey Weinsteinista.

Hannah on mahdollisesti Weinsteinin vaikutuksesta huolimatta näytellyt tasaiseen tahtiin näyttelijänä, mutta IMDb:n mukaan juuri tällä hetkellä häneltä ei ole tulossa uusia projekteja. Tähden viimeisin tuotanto on rikoselokuva Buckle Up (2023), jossa nähtiin myös jo edesmennyt Tom Sizemore.

Kill Bill: Volume 1 (2004).

Alla listattuna muutamia triviatietoja Daryl Hannahista

Hän on kahteen otteeseen juossut ryöstäjän perässä New Yorkissa ja ottanut molemmat kiinni. Hän kertoi, että molempien miesten kasvoilla näkyi ristiriitaisia tunteita heidän tajutessaan, kuka istui heidän rinnuksillaan ja piti heitä aloillaan poliisin saapumiseen saakka.

Seurusteli John Kennedy Jr:n kanssa useita vuosia, mutta ei mennyt naimisiin, koska Jacqueline Kennedy ei hyväksynyt poikansa avioliittoa näyttelijättären kanssa.

Hannah pelasi jalkapalloa poikien joukkueessa.

Kärsii avoimien tilojen pelosta eli agorafobiasta, Hän piti sen salassa monta vuotta peläten, että se voisi pilata hänen näyttelijänuransa.

Hannah on luonnonsuojelija, ja hän ajaa biodieseliä käyttävällä autolla, ja hyödyntää sähkötarpeissaan aurinkoenergiaa.

Hannah vietiin väkisin pois pähkinäpuusta Los Angelesissa sijaitsevan yhteisön maatilalta. Hän oli oleskellut puussa 23 päivää vastustaakseen maatilan myyntiä rakennuttajille. Myös neljäkymmentä muuta mielenosoittajaa pidätettiin.

Hän käyttää joskus proteesisormea elokuvissa. Häneltä puuttuu osa vasemman käden etusormesta lapsena sattuneen onnettomuuden seurauksena, kun sormi jäi kiinni hihnapyörään.

Harkittiin Mia Wallacen rooliin Quentin Tarantinon elokuvassa Pulp Fiction – Tarinoita väkivallasta (1994), mutta sen sijaan näyttelijäksi valittiin Uma Thurman. Myöhemmin hän päätyi Tarantinon elokuvaan Kill Bill: Volume 1 (2004).

Kieltäytyi Vivian Wardin roolista elokuvassa Pretty Woman (1990), koska hänen mielestään elokuva oli naisia halventava. Hän kuitenkin kelpuutti roolin stripparina elokuvassa Dancing at the Blue Iguana (2000).

Koe-esiintyi Emmeline Lestrangen rooliin elokuvassa The Blue Lagoon (1980). Rooli meni lopulta Brooke Shieldsille.

Hänen suosikkiroolinsa on Pris elokuvassa Blade Runner (1982).

Daryl Hannah on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Muistatko Siskoni on noita -sarjan Holly Marie Combsin? Tältä 50 täyttänyt tähti näyttää nykyään – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: IMDb, ScreenRant, Wikipedia

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia