Marvel-roolinsa munannut Amanda Seyfried täytti 38 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Marvel-elokuvan riski oli liian suuri.

8.12.2023 06:00

Hollywood-tähti Amanda Seyfried täytti 3. joulukuuta 38 vuotta. Hänet tunnetaan muun muassa elokuvista Mean Girls (2004), Mamma Mia! (2008), Haikein terveisin (2010) ja Les Misérables (2012).

Seyfried pääsi työelämään kiinni high schoolin opiskeluaikoinaan, kun hän sai vaatetusyritysten mainoksista töitä mallina. Hän teki myös tarjoilijantöitä.

Seyfried kuitenkin halusi näyttelijäksi jo 10-vuotiaana katsottuaan Baz Luhrmannin Romeo ja Julia (1996) -elokuvan leffoja harrastavan isänsä kanssa.

Hän otti teini-ikäisenä laulutunteja, opiskeli oopperaa, harjoitteli Broadway-valmentajan kanssa ja aloitti lopulta näyttelijäuransa taustanäyttelijänä Guiding Light -televisiodraamassa. 2000-2001 hän oli vakiohahmona saippuaoopperassa As the World Turns, ja 2002-2003 saippuaoopperassa All My Children.

Vuonna 2003 Seyfried kävi koe-esiintymässä Regina Georgen rooliin Mean Girls (2004) -elokuvassa, mutta rooli meni lopulta Rachel McAdamsille. Elokuvan tuottajat valitsivat hänet kuitenkin Reginan ystävän Karen Smithin rooliin.

Mean Girls (2004).

Seyfried oli saanut samana vuonna opiskelupaikan Fordhamin yliopistosta New Yorkista, mutta jätti menemättä sinne Mean Girls -roolin vuoksi. Elokuva oli Seyfriedin onneksi lippukassamenestys, ja se tuotti teattereissa yli 130 miljoonaa dollaria. Samalla tie aukesi lopullisesti menestyksekkääseen näyttelijäuraan.

Seyfriedin piti näytellä myös Marvel-elokuvassa

Seyfriedille kävi hiukan ohraisesti hylätessään roolin suositusta Marvel-elokuvasta. Hän uskoi leffasta tulevan omien sanojensa mukaan ”ensimmäinen flopannut” Marvel-elokuva, vaikka se oli suurmenestys.

– En halunnut olla osa ensimmäistä Marvel-elokuvaa, joka floppaa, Seyfried kertoi haastattelussa.

– Sanoin: ”Kuka haluaa nähdä elokuvan puhuvasta puusta ja pesukarhusta?” Olin selkeästi täysin väärässä, Seyfried sanoi.

Kyseessä oli Guardians of the Galaxy (2014), josta näyttelijä päätti jäädä pois. Käsikirjoitusta hän kuitenkin kehui.

– Käsikirjoitus oli mahtava. Kaikki (kieltäytyminen) perustuu siihen, etten halunnut olla ”se tyyppi”. Koska jos olet sellaisen jättimäisen elokuvan tähti ja se floppaa, Hollywood ei anna sinulle anteeksi, näyttelijä jatkoi.

– Olen nähnyt niin tapahtuvan ihmisille ja se oli jättimäinen, jättimäinen pelko. Mietin, onko se sen arvoista, Seyfried kertoi järkeilleensä.

Guardians of the Galaxy oli kuitenkin lopulta vuoden kolmanneksi tuottoisin elokuva, ja jatko-osa oli vielä suurempi menestys.

Eddie Redmayne ja Amanda Seyfried elokuvassa Les Misérables (2012).

Alla listattuna muutamia triviatietoja Amanda Seyfriedistä

Kouluttautui klassiseen oopperaan kahden vuoden ajan ja opiskeli äänenkäyttöä lähes viisi vuotta.

Jos Seyfried ei olisi näyttelijä, hän olisi halunnut opiskella meteorologiaa, sillä sää kiehtoo häntä.

On kamppaillut pakko-oireisen häiriön, ahdistuksen ja paniikkikohtausten kanssa.

Myönsi juontaja David Lettermanille, että häntä hermostuttaa televisiohaastattelujen tekeminen. Hän juo usein alkoholia ennen niitä, yleensä viskiä.

Kävi koe-esiintymässä Veronica Mars (2004) -sarjan nimirooliin, mutta hävisi Kristen Bellille. Seyfried sai kuitenkin Lilly Kanen roolin.

Seyfriedin seuraava elokuva on komedia My Ex-Friend’s Wedding. Leffassa neljä lapsuudenystävää saa vanhalta tutulta humalaisen ääniviestin. Sen jälkeen seuraavan päivän häät täytyy estää millä hyvänsä.

Amanda Seyfried on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Bill Murrayta tylyttänyt Lucy Liu täytti 55 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: CinemaBlend, IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia