Avatar 2:ta kutsutaan lippukassaflopiksi, vaikka se tienasi satoja miljoonia ensi-iltaviikonloppunaan

Tuleeko Avatar: The Way of Waterista samanlainen ihme kuin ensimmäisestä Avatarista?

19.12.2022 14:31

Melko erikoiset ajat ovat edessä, kun Avatar: The Way of Waterin lippukassamenestystä seurataan suurennuslasin kanssa.

Avatar 2 tienasi vain 134 miljoonaa dollaria USA:ssa, vaikka sen odotettiin tienaavan minimissään 150 miljoonaa. Maailmalla se tienasi hieman yli 300 miljoonaa dollaria. Yhteispotti on 434,5 miljoonaa dollaria.

Ohjaaja James Cameron on paljastanut, että elokuvan pitäisi tienata yli kaksi miljardia dollaria, jotta he pääsisivät edes omilleen.

Ensi-iltaviikonloppu ei kuitenkaan sellaisia summia lupaile, ellei tapahdu samanlaista ihmettä kuin ensimmäisen Avatarin kanssa ja kaikki mahdolliset viidakkorummut alkaisivat pärisyttämään elokuvaa jokaisessa mahdollisessa kanavassa.

Nimittäin lippukassatulot pienenevät jokaisena viikonloppuna ensi-illan jälkeen. Toisena viikonloppuna elokuvat tienaavat enää vain noin 65-80% edellisen viikonlopun tuloista.

Studiot eivät tietenkään myöskään saa sataa prosenttia myydyistä lipuista, vaan elokuvateatterit ja muut välikädet vievät oman osansa. Hollywood-elokuva tienaa parhaiten kotimaassaan Yhdysvalloissa, muualla maailmalla huomattavasti vähemmän. Esimerkiksi Kiinassa enää vain noin 25 prosenttia lipun hinnasta tilitetään studioille.

Twitterissä puhutaan jo flopista.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia