Batman-käsikirjoittaja paljasti – Leonardo DiCaprio haluttiin pahiksen rooliin

David S. Goyer kertoi, miksi idea hylättiin.

25.9.2023 04:30

Christopher Nolanin Batman-trilogiassa nähtiin hyviksen roolissa, Batmanina, Christian Bale. Pahiksia riitti useampia, ja heitä näyttelivät muun muassa Heath Ledger, Tom Hardy ja Cillian Murphy.

Ledger näytteli trilogiassa Jokeria, Hardy Banea ja Murphy Linnunpelätintä. Trilogiassa ei nähty klassikkopahis Arvuuttajaa, mutta hahmo olisi haluttu mukaan.

Trilogiassa käsikirjoittajana toiminut David S. Goyer kertoi, että Warner Brosin studion johtaja ehdotti DiCapriota näyttelijäksi. Ehdotus ei kuitenkaan edennyt, ja se hylättiin.

Johtaja oli sanonut Yön ritarin ensi-illassa, että ”sinun täytyy tehdä Arvuuttaja. Leo arvuuttajaksi.” Goyerin mukaan elokuvien teemat kuitenkin sanelivat näyttelijävalinnat eikä toisinpäin.

DiCaprio teki Nolanin kanssa lopulta yhteistyötä. Se tapahtui vuoden 2010 elokuvassa Inception.

Goyer tekee parhaillaan Apple TV Plus -sarjaa The Foundation. Kirjaan perustuva sarja on varsin katsottavaa scifiä, ainakin jos onnistuu pysymään kärryillä monimutkaisessa tarinankerronnassa, joka voi olla välillä haastavaa. Alla Goyerin koko haastattelu sekä The Foundationin traileri.

Lue myös: Yleisö valitsi 10 parasta elokuvaa viimeisen 25 vuoden ajalta – Christopher Nolan dominoi – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa