Blade Runnerin ja Total Recallin kirjoittaneesta Philip K. Dickistä tehdään elämäkertaelokuva

AOP

Pakkokatsottavaa kaikille hämärän scifin ystäville.

Philip K. Dick on legendaarinen scifi-kirjailija, jonka elämä oli hyvin sekavaa huumeidenkäytön ja mielenterveysongelmia takia. Hän on kirjoittanut muun muassa tarinat, joiden pohjalta on tehty Blade Runner, Total Recall, The Man in the High Castle ja lukemattomat muut scifi-leffat ja -sarjat.

Dickistä on tekeillä elämäkertaelokuva, joka perustuu vuonna 1999 julkaistuun, Paul Williamsin kirjoittamaan Only Apparently Real -nimiseen elämäkertaan. Williams oli Dickin ystävä.

Only Apparently Real keskittyy aikaan 1970-luvun alussa, jolloin Dickin asuntoon murtauduttiin. Dick oli keskellä neljättä avioeroaan, hän yritti vierottua amfetamiinista, taisteli kirjoittamiskammoa vastaan ja ilmeisesti myös USA:n hallitus vakoili häntä. Yllttäen hänen asuntoonsa murtauduttiin, kassakaappi räjäytettiin auki ja kaikki hänen käsikirjoituksensa varastettiin.

Mutta ehkä se ei tapahtunutkaan kuten Dick väitti?

Dick kuoli vuonna 1982. Hän kirjoitti uransa aikana 44 romaania sekä yli 120 novellia. Do Androids Dream of Electric Sheep? (Palkkionmetsästäjä) -nimellä kulkevan kirjan pohjalta tehtiin Blade Runner. Hänen tarinoitansa ovat myös muun muassa Minority Report, A Scanner Drakly (Hämärän vartija) ja The Adjustment Bureau (Kohtalon valvojat).

Lähde: Comicbook

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut