TV-kanaville tulee varoitus mm. Dumbon alkuun – Tuulen viemää puolestaan poistettiin HBO Maxilta

Jatkossa tiedotteita on todennäköisesti luvassa lisää.

22.6.2020 05:00

Brittiläisen Sky-yhtiön omistaman Sky Cinema -kanavapaketin elokuviin aiotaan jatkossa lisätä varoituksia, mikäli niille katsotaan olevan tarvetta. Varoituksia annetaan ”vanhentuneista asenteista ja kielenkäytöstä.” Lisäksi tarkkailun alla on se, minkälainen kuva eri kulttuureista annetaan.

Vastuuvapauslausekkeen avulla halutaan katsojien tietävän, että tietynlainen sisältö voi olla rasistista tai monimuotoisuuden vastaista sisältöä – ja näin loukkaavaa monille nykypäivän katsojille.

– Sky on sitoutunut tukemaan rasismin vastaista toimintaa sekä parantamaan monimuotoisuutta ja mukaan ottamista sekä ruudussa että sen ulkopuolella, Skylta tiedotettiin.

– Tarkistamme jatkuvasti Skyn ​​omistamien kanavien sisältöä ja ryhdymme tarvittaessa toimiin esimerkiksi tarjoamalla lisätietoja asiakkaillemme, jotta he voivat tehdä tietoisen päätöksen siitä, mitä elokuvia ja tv-ohjelmia he haluavat katsella.

Vuonna 1941 tehdyn animaatioelokuvan Dumbon lisäksi varoitustiedotteen on saanut tähän mennessä ainakin Flash Gordon (1980) sekä orjuuden romantisoimisesta syytetty klassikkoelokuva Tuulen viemää (1939).

Suoratoistopalvelu HBO Maxilta Tuulen viemää poistettiin rasististen syytösten vuoksi. Se kuitenkin palaa palveluun, mutta tarinan alussa elokuvataiteen professori Jacqueline Stewart kertoo elokuvan historiallisesta kontekstista.

Lähde: Metro, Cnet

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia