Christopher Nolan paljastaa oman suosikkinsa James Bond -elokuvista: ”Se oli puhdasta eskapismia”

Kiinnostava valinta.

28.8.2020 21:31

Tenetiä on ehditty verrata useaan otteeseen jo Christopher Nolanin Bond-elokuvana. Nolan kertoi tuoreessa haastattelussa Total Filmin mukaan, mikä on hänen lempiseikkailunsa 007-maailmassa.

”Ensimmäinen James Bond -elokuva jonka muistan nähneeni elokuvissa oli Roger Mooren 007 rakastettuni. Se on edelleen suosikkini. Se on elokuva, jota yritän olla katsomatta liian usein”, Nolan paljastaa. Hän sanoo olleensa noin seitsemän vuotias kun näki elokuvan.

Elokuva teki suuren vaikutuksen. Hän koki sen jälkeen pystyvänsä hyppäämään valkokankaan läpi ja mennä minne tahansa maailmassa tekemään hienoja asioita. ”Se oli puhdasta eskapismia, ja siinä oli loistavaa lähes fantasiaelementtiä myös. Ymmärräthän, auto, josta muuttuu sukellusvene ja sellaista.”

Elokuva on vaikuttanut häneen myös elokuvantekijänä. ”Luulen, että olen käyttänyt urastani paljon aikaa siihen, että olen yrittänyt saada sen tunteen takaisin, ja yrittänyt välittää sitä katsojille. Yrittää luoda ihmetystä kaikista mahdollisuuksista, jota elokuva voi tarjota – ja minne se voi viedä katsojan.”

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa