Denis Villeneuve kertoo, millainen olisi hänen unelmiensa elokuva: ”Televisio on turmellut elokuvan”

Ohjaaja ottaa kantaa.

26.2.2024 20:30

Variety uutisoi ohjaaja Denis Villeneuven haastattelusta, jossa hän paljastaa ettei suunnittele enää Jo Nesbon Isänsä poika -dekkariin sijoittuvaa HBO-sarjaa. Projektin pääroolissa oli tarkoitus olla Jake Gyllenhaal.

Villeneuve ei nähnyt sarjaa itselleen oikeana mediana kertoa tarinoita. Elokuvaksi kirjassa on liikaa, mutta sarjaa hän ei halua myöskään tehdä.

”Suoraan sanoen vihaan dialogia. Dialogi on teatteria ja televisiota varten,. En muista elokuvia hyvien repliikkien vuoksi, muistan vahvat kuvat. En ole lainkaan kiinnostunut dialogista. Puhdas kuva ja ääni, niissä lepää elokuvan voima, mutta ne eivät ole niin itsestään selvät, kun katsoo elokuvia tänä päivänä. Televisio on turmellut elokuvat.”

Villeneuve on sitä mieltä, että elokuvien tuottajat halusivat toistaa television kultaisen aikakauden menestyksen tekemällä elokuvia, jotka vaikuttavat sarjoilta.

”Täydellisessä maailmassa tekisin elokuvan, joka ei tunnu kokeilulta, mutta jossa ei olisi yhtään puhuttua sanaa. Ihmiset lähtisivät elokuvateatterista ja ihmettelisivät, että eikö siinä tosiaan ollut dialogia. He kokisivat, että sille ei olisi tarvetta.”

Lisää luettavaa