Denis Villeneuven Dyyni ei ehkä saakaan ensi-iltaa HBO Maxilla – koko tuotantotiimi valitti asiasta

Scifi-saagan erikoinen koronasaaga elää.

Denis Villeneuve rakastaa eeppisiä elokuvia. Esimerkiksi Blade Runner 2049 on upea elokuva, vaikka ei lippukassoilla menestynytkään.

Villeneuven tekemän, Frank Herbertin klassiseen scifi-saagaan perustuvan Dune-elokuvan piti saada ensi-iltansa jo muutama viikko sitten, mutta koronapandemian takia tilanteet muuttuvat.

WarnerMedia ilmoitti muutama viikko sitten julkaisevansa kaikki teatterielokuvansa samanaikaisesti HBO Max -suoratoistopalvelussa. Warnerin elokuvantekijät eivät innostuneet asiasta. Villeneuve oli yksi heistä.

Nyt, kun Legendary Pictures uhkasi haastaa Warnerin oikeuteen, sekä Villeneuve, kuvausryhmä ja elokuvan tähdet ovat valittaneet asiasta, saattaa käydä niin, ettei Dyyni saakaan ensi-iltaansa HBO Maxissa.

Warner haluaa julkaista elokuvan teattereissa, jotta sen franchise-potentiaali säilyisi. Elokuvan budjetti on kuitenkin ollut vähintään 165 miljoonaa dollaria, joten sen pitäisi tienata reippaasti yli 500 miljoonaa dollaria lippukassoilla, jotta se ei floppaisi taloudellisesti. Markkinointiinkin on jo uponnut kymmeniä miljoonia.

Kaikki riippuu tietenkin koronasta, rokotteista ja laumaimmuniteetista. Elokuvateatterit avataan niissä paikoissa, joissa se on mahdollista.

Hyllytetäänkö elokuva siis niin pitkäksi aikaa kuin on tarpeen?

Lähde: Dread Central

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut