Disney dumppasi Andy Serkisin ja Idris Elban ”hiirien Game of Thronesin” – kuvauksiin oli kaksi viikkoa

Keskiaikaiset hiirisotilaat tarvitsevat nyt uuden pesän.

Disney on hylännyt odotusta herättäneen Mouse Guard -elokuvan vain pari viikkoa ennen kuvausten alkua.

David Petersenin sarjakuvaromaaniin perustuvan elokuvan ohjaajana toimii Wes Ball (The Maze Runner). Pääosiin ovat itsensä kiinnittäneet Andy Serkis, Idris Elba, Samson Kayo, Thomas Brodie-Sangster ja Jack Whitehall.

Projektin hylkäämisen syyt ovat epäselvät. Yksi lähde sanoo liikkeenkaappaukseen ja digitaalisiin tehosteisiin nojanneen elokuvan liipanneen liian läheltä Disneyn lukuisia remake-leffoja, kuten Viidakkokirjaa ja Leijonakuningasta. Toisen lähteen mukaan Mouse Guardin hulppea 170 miljoonan dollarin budjetti oli Disneylle liikaa, ja että studio haluaisi Foxin keskittyvän pienemmän budjetin elokuviin. On myös mahdollista, ettei mikkihiiripaja yksinkertaisesti luottanut elokuvan menestykseen.

Elokuvan tuottajat, joihin lukeutuu myös Apinoiden planeetta -ohjaaja Matt Reeves, saavat kaupitella tuotantovalmista projektiaan muille studioille. THR:n mukaan lukuisat studiot ovat osoittaneet kiinnostuksensa. Reevesin tuotantoyhtiöllä on läheiset suhteet Netflixiin, joten on mahdollista, että Mouse Guard päätyy vielä suoratoistojätin huomiin.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut