Elokuvakansaa ei kiinnosta kuin Kummeli – Entinen Hollywood-tähti ei saanut suomalaiskatsojia houkuteltua

Tarjontaa on paljon, katsojia vähän.

7.11.2022 15:35

Suomen elokuvateattereihin tuli viikonloppuna peräti kahdeksan ensi-iltaa. Laajasta tarjonnasta huolimatta ei syntynyt suuria yleisöryntäyksiä, vaan monet elokuvat alisuorittivat.

Katsotuin uutuus oli odotetusti Kummeli-elokuva Kontio & Parmas, joka nousi Top 20 -listan ykköseksi reilulla 12 000 katsojalla. Episodi ja Helsingin Sanomat antoivat elokuvalle vain yhden tähden, mutta Kummeli-fanit eivät siitä välittäneet.

Muilla kotimaisella uutuuselokuvilla avausviikonloppu jäi surkeaksi.

Rap-muusikon urasta haaveilevasta Elinasta ja hänen rakkaussuhteestaan kertova Sydänpeto sai monissa arvosteluissa kovasti kehuja, mutta avausviikonloppunaan elokuva keräsi vain 876 katsojaa.

Vielä heikommin kävi kotimaiselle rikoselokuvalle Insite, jonka vetonaulana on takavuosien Hollywood-tähti Eric Roberts. Ilman elokuvasäätiön tukea tuotettu indie-leffa ei mahtunut edes Top 20 -listalle 300 katsojalla.

Ulkomaisista ensi-illoista parhaiten pärjäsi koko perheen elokuva Ystäväni krokotiili, joka oli listan seitsemäs 4 191 katsojalla.

Kauhu ei edelleenkään Suomessa vedä katsojia teattereihin samaan tapaan kuin Yhdysvalloissa, minkä voi todeta Prey for the Devil –elokuvan vaatimattomasta parin tuhannen katsojan luvusta.

Rakkautta etsivästä homomiehestä kertova Bros ei myöskään kelvannut suurelle yleisöllä: katsojaluku jäi alle tuhannen.

Viikonlopun ensi-iltojen pohjanoteerauksen teki ranskalainen draamaelokuva Peter von Kant, jonka saldo oli 107 katsojaa.

Top 20 -listan tarkempia lukuja voi käydä tutkimassa Elokuvasäätiön sivuilta.

Lisää luettavaa