Emily Blunt on täysin kyllästynyt vahvoihin pääosanaishahmoihin: ”Se on kauheinta koskaan”

Näitä kieltämättä kovin yksiulotteisia hahmoja on näkynyt viime vuosina elokuvissa.

16.11.2022 13:31

Hollywood on viime vuosina nostanut vahvoja naishahmoja elokuvien pääosiin. Emily Blunt on esittänyt muutamaakin sellaista. Nyt häntä kyllästyttää sellaiset hahmot.

– Se on kauheinta ikinä, kun avaat käsikirjoituksen ensimmäisen sivun ja siellä lukee ”vahva naispäähahmo”. En voi kuin pyöritellä silmiäni. En jatka enää lukemista. Olen tylsistynyt. Nämä roolit on käsikirjoitettu erittäin stoalaisiksi; esität vain kovaa ja sanot kovia asioita, Blunt kertoo The Telegraphin haastattelussa.

Bluntin seuraava rooli on The English -nimisessä lännensarjassa, jossa hän näyttelee Cornelia-nimistä kostonhimoista hahmoa.

– Hän on viaton, mutta ei mitenkään naiivi, ja juuri sen takia hän on todellinen voimapesä.

Cornelia on menettänyt poikansa, jonka kuolemalle hän lähtee hakemaan oikeutusta. Hän tapaa Elin (Chaske Spencer), joka myös on kostoretkellä. Eli haluaa omat maansa takaisin.

Blunt on esittänyt vahvoja naishahmoja muun maussa Jungle Cruisessa, Edge of Tomorrow’ssa, Sicariossa ja Hiljaisessa paikassa.

Myös She-Hulkin näyttelijä Tatiana Maslany on kritisoinut vahvan naispääosan trendiä.

– Se on vähättelevää. Samalla kaikki hahmon nyanssit katoavat, se on pelkkä trooppi. Se on laatikko, johon kukaan ei sovi. Koko vahvan naispääosahahmon fraasi on turhauttava. Ikään kuin meidän pitäisi olla jotenkin kiitollisia, kun olemme saaneet jotain tällaista, Maslany sanoo.

Lähde: Geektyrant

Lisää luettavaa