Foxin miljardeja tahkonneet mutantit vaikeuksissa – kuinka tästä voi enää edetä?

Foxilla ollaan varmasti jo käynnistämässä pienimuotoisia paniikkirattaita. Uusin X-Men oli melkoisen alavireinen ja Deadpool 2:kin on kärsinyt miehistönvaihdoksista.

Hugh Jackmanin Logan on luultavasti iso hitti, mutta muuten Foxin mutanteilla ei mene niin kovaa. Yli neljä miljardia dollaria tahkonnut Ryhmä-X-sarja on vaarassa.

Viimeisin Ryhmä-X-leffa, Bryan Singerin Apocalypse, tienasi vain 544 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Se on aika hurja tiputus Days of Future Pastista, joka tienasi lippuluukuilla 748 miljoonaa. Elokuvien tähdiltä: Jennifer Lawrencelta, Michael Fassbenderilta ja James McAvoylta päättyivät nyt myös kolmen elokuvan kattavat sopimukset.

Jos studiopomo Stacey Snider haluaa näyttelijöiden palaavan, saa Fox maksaa heille tähtitieteellisen summan. Kolmikko on myös luvannut toisilleen, että he palaavaat rooleihinsa vain yhdessä, kukaan ei lähde sooloilemaan.

Ryhmä-X-sarja päätyneekin siis rebootattavaksi, ja suosikkimutanteille etsitään uudet näyttelijät.

Logan on myös vetävän hunksin Hugh Jackmanin viimeinen Wolverine-elokuva. Wolverinen tilalle ollaan kaavailtu X-23-tyttöstä, jolla on samat voimat ja kynnet kuin Wolverinella. Tulevaisuus on kovin epävarma tämänkin leffan suhteen.

Gambit-elokuva on taas kokonaan jäissä, kun Channing Tatum ei syystä tai toisesta päässyt aloittamaan kuvauksia. Elokuussa leffa menetti myös ohjaajansa Doug Limanin.

Deadpoolillakaan ei sen kuumemmin mene, sillä ohjaaja Tim Miller vetäytyi jatko-osasta, koska Ryan Reynoldsilla ja hänellä oli erimielisyyksiä. Pian tämän jälkeen myös säveltäjä Tom Holkenberg vetäytyi projektista. John Wickin ohjannut David Leitch on tällä hetkellä vahvoilla uudeksi ohjaajaksi.

Fox kuitenkin suunnittelee jo Deadpool 3:a, vaikka edes kakkosen kuvaukset eivät ole käynnissä. Kolmosessa esittäytyisi eräs toinen X-ryhmä, X-Force.

Ryhmä-X tosiaan pistetään palasiksi ja rebootataan. Sarjan megaguru Simon Kinberg työskentelee jo mutanttien uuden tulemisen kässärin parissa. Neljä X-leffaa ohjannut Singer ei palaa enää ohjaajan pallille. Käsistä työstetään positiivisen optimistisesti Lawrence, Fassbender ja McAvoy mielessä.

Gambitin huhuillaan päätyvät takaisin tuotantoon luultavasti jo lähiaikoina.

Fox kuitenkin luultavasti roiskaisee kaikki dollarinsa tulevan New Mutants -leffan tuotantoon. Mutanttiteinien odotetaan sekaantuvan myös Ryhmä-X:n uuden tulemisen kanssa. Huhujen mukaan ohjaaja Josh Boone saattaisi alkaa kuvaamaan elokuvaa jo keväällä.

Lähde: The Hollywood Reporter

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut