Francis Ford Coppola pestaamassa kovia nimiä Megalopolis-elokuvaansa – leffa perustuu Rooman ajan väkivaltaiseen salaliittoon

Toteutuukohan tämä ikuisuusprojekti?

6.9.2021 23:03

Arvostettu ohjaaja Francis Ford Coppola (Ilmestyskirja. Nyt, Kummisetä) puuhaa parhaillaan intohimoprojektinsa Megalopoliksen parissa. Hän yritti kuvata elokuvaa jo 2000-luvun alussa, mutta tuolloin WTC-iskut torppasivat hänen suunnitelmansa.

Hollywoodin kulta-ajan tyyppiseksi kuvailtu, eeppisen kokoluokan elokuva kertoo arkkitehdista, joka haluaa muovata New Yorkista oman utopiansa. Vaikka leffa sijoittuu modernille aikakaudelle, tarina perustuu antiikin Rooman aikana tapahtuneeseen Catilinan salaliittoon.

Tuolloin Lucius Sergius Catilina johti salaliittoa konsuli Marcus Tullius Ciceron ja senaatin päänmenoksi. Salaliiton tavoitteena oli ainakin harvainvallan lopettaminen ja velkojen mitätöinti. Keinovalikoimaan kuului virkamiesten tappaminen, tulipalojen sytyttäminen ja sodankäynti gallialaisen albrogien heimon tuella.

Coppola on tavannut useita näyttelijöitä, jotka mahdollisesti nähdään tulevassa elokuvassa. Deadlinen mukaan Coppolan tähtäimessä ovat ainakin Oscar IsaacForest WhitakerCate BlanchettJon VoightZendayaMichelle Pfeiffer ja Jessica Lange. Varmistuneita näyttelijöitä tiettävästi ovat ainakin Isaac, Whitaker ja James Caan.

Elokuvan budjetin odotetaan nousevan vähintään 100 miljoonaan. Coppola joutunee ottamaan taloudellisen riskin ja sijoittamaan leffaan myös omaa varallisuuttaan.

Lähde: Wikipedia, Empire, Deadline

Lisää luettavaa