Gérard Depardieu täytti 75 vuotta – Näyttelijää puolustavan kirjeen allekirjoitti yli 50 julkisuuden henkilöä

Ranskalaisnäyttelijää syytetään raiskauksesta.

27.12.2023 22:01

The Guardian uutisoi, että 75 vuotta täyttänyt Gérard Depardieu on saanut taakseen joukon puolustajia. Vuonna 2020 näyttelijää syytettiin raiskauksesta, mutta tutkinta on edelleen kesken. Depardieun väitetty huono käytös on muutenkin herättänyt paljon kohua, kun Ranskassa julkaistiin vastikään tv-dokumentti, joka kertoi näyttelijän sikailuista.

Viime viikolla muun muassa Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi, että Depardieu on ”metsästyksen” kohde. Depardieun perhe pitää syytöksiä salaliittona näyttelijää vastaan.

Nyt lehdessä julkaistiin avoin kirje ”Älkää poistako Gérard Depardieuta”, jossa 56 julkisuuden henkilöä puolustaa näyttelijää ”julkiselta lynkkaukselta”. Allekirjoittajien joukossa ovat muun muassa näyttelijä Charlotte Rampling, Ranskan entinen presidentin puoliso Carla Bruni ja Depardieun entinen puoliso Carole Bouquet.

”Gérard Depardieu saattaa olla kaikkien aikojen suurin näyttelijä. Kun hyökkäätte Gérard Depardieuta vastaan, hyökkäätte taidetta vastaan. Hänen nerokkuudellaan näyttelijänä, Gérard Depardieu tuo taiteellista erinomaisuutta maallemme”, kirjeessä kirjoitettiin.

Depardieu on kiistänyt raiskaussyytöksen. Hän saattaa menettää myös Ranskan kunnialegioonan ansiomerkin.

Lisää luettavaa