Putinin kanssa kaveerannut Gérard Depardieu pitää Venäjää ja Ukrainaa veljesmaina: ”Olen tätä veljesmurhaa toteuttavaa sotaa vastaan”

Vain vähän aikaa aiemmin näyttelijä toivoi, että Putin jätetään rauhaan.

15.3.2022 19:30

France 24 uutisoi, että venäläistynyt ranskalaisnäyttelijä Gérard Depardieu tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Vladimir Putin myönsi Depardieulle Venäjän passin, kun näyttelijä etsi uutta kotimaata Ranskan korkeiden verojen vuoksi.

Depardieulla on sanottu olevan läheiset välit Putinin kanssa. Alkuvuodesta Depardieu perusti Instagram-tilin, jonka ensimmäisessä, nyt jo poistetussa kuvassa, näyttelijä oli yhdessä Putinin kanssa. Samoihin aikoihin hän sanoi myös televisiohaastattelussa: ”Jättäkää Vladimir rauhaan”.

Nyt Depardieulla on toinen ääni kellossa, kun Venäjä on hyökännyt Ukrainaan. ”Venäjä ja Ukraina ovat aina olleet veljesmaita. Olen tätä veljesmurhaa toteuttavaa sotaa vastaan. Sanon, että pysäyttäkää aseet ja neuvotelkaa”, Depardieu sanoi.

Depardieu on ollut yksi Ranskan arvostetuimpia näyttelijöitä, mutta on saanut paljon kritiikkiä osakseen viime vuosina. Häntä on muun muassa syytetty 22-vuotiaan näyttelijäopiskelijan raiskauksesta.

Lisää luettavaa