Guillermo del Toro haluaisi edelleenkin kuvata Lovecraft-ikuisuusprojektinsa

Mestariohjaaja Guillermo del Toro kertoo unelmaprojektistaan.

5.7.2020 16:31

Jokaisella elokuvantekijällä on se tietty intohimoprojekti, jonka he haluavat tehdä. Guillermo del Torolla se elokuva on H.P. Lovecraftin tarinaan perustuva At the Mountains of Madness.

Del Toro on yrittänyt saada Antarktikselle sijoittuvalle projektilleen rahoitusta jo yli vuosikymmenen ajan. Yhdessä vaiheessa pidettiin jo varmana, että James Cameron tuottaa sen ja Tom Cruise tähdittäisi elokuvaa.

Ongelmana oli, että se versio elokuvasta oli R-leimattu (K16) ja hintalappukin oli huimat 150 miljoonaa dollaria. Siis aivan suuri riski Universal Picturesille.

Del Toro paljasti taannoisessa haastattelussa pitävänsä erästä tiettyä sormusta sormessaan juuri sen takia, että elokuva peruttiin.

– Tämä on väärennetty sormus juuri siitä fiktiivisestä yliopistosta, joka esiintyy Lovecraftin kirjassa, eli Miskatonic Universitysta. Aion pitää sormusta sormessani niin kauan, että saan elokuvan tehtyä. Ehkä he kuitenkin hautaavat minut sen kanssa, en tiedä, del Toro kertoo haastattelussa.

– Se on hankala kirja kääntää toimivaksi käsikirjoitukseksi. James Cameronin piti olla rinnallani tuottajana, meillä oli myös Tom Cruise mukana, ja ajattelimme jo, että saamme sen tehtyä, mutta ei se sitten tapahtunutkaan. Me emme kuitenkaan sitä päätöstä tehneet.

– Suurin osa elokuvantekijöistä elää maailmassa, joka on huomattavasti kalliimpi kuin mihin palkkamme riittää. Ihmiset luulevat, että elämämme on sarja erilaisia päätöksiä. Elämämme on kuitenkin vain sarja sattumuksia, joihin päätöksemme saattavat vaikuttaa. Et sinä päätä siitä, minkä elokuvan teet seuraavaksi.

Del Toro toivoo pääsevänsä jatkamaan tulevan kauhuelokuvansa Nightmare Alleyn kuvauksia pian. Koronavirus keskeytti myös sen kuvaukset. Del Toro on myös tekemässä stop motion -tekniikalla Pinokkion uusintaversiota.

Lähde: Dark Horizons

Lisää luettavaa