”Hän on Kremlin puheentorvi”: Ukrainan ulkoministeriö kummastelee The White Lotus -sarjan roolitusta

Ihan aiheellisia kysymyksiä Ukrainan ulkoministeriöltä.

25.1.2024 18:53

Ukrainan ulkoministeriö ihmetteli ex-Twitterissä The White Lotus -sarjan kolmannen kauden serbialaisnäyttelijä Miloš Bikovićia. Ulkoministeriö haastaa HBO:n, koska se on roolittanut Bikovićin, joka on tukenut julkisesti Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaa vastaan.

– Serbialaisnäyttelijä Miloš Biković on tukenut Venäjää hyökkäyksen ensipäivistä alkaen, ja nyt hän tähdittää HBO:n The White Lotus -sarjan kolmatta kautta. @HBO, onko teistä ihan ok työskennellä sellaisen ihmisen kanssa, joka tukee kansanmurhaa ja rikkoo kansainvälisiä lakeja, Ukrainan ulkoministeriö kysyi ex-Twitterissä.

Julkaisun saatteena on video, jossa Biković nähdään vastaanottamassa kunniamitali Putinilta vuonna 2018. Mitalin hän sai antamastaan tuesta venäläistä taidetta ja kulttuuria kohtaan.

Bikovićilla on ollut myös Venäjän kaksoiskansallisuus vuodesta 2021 lähtien ja hän puhuu itsestään ”aktiivisena venäjän kansalaisena”. Hän on myös esiintynyt Venäjän hyökkäyssotaa tukevien venäläisohjaajien elokuvissa.

Biković kertoi vuonna 2019 saaneensa porttikiellon Ukrainaan.

– Jos tämä on jonkinlaista synkempää huumoria, niin HBO onnistui siinä todella hyvin. Rakas HBO, tuetteko tosiaan kansanmurhaa, kysytään videolla.

Alla Ukrainan ulkoministeriön video.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa