Ian McKellen aiheutti porinaa somessa: Kertoi näkemyksensä miksi Spacey ja Singer ahdistelivat muita, kommentoi MeToota

McKellen ottaa kantaa aiheeseen, jota on tietoisesti vältellyt.

15.3.2019 21:30

Näyttelijälegenda Ian McKellen sai nettikansalta hieman lokaa päällensä, kun kertoi näkemyksiään entisen ohjaajansa Bryan Singerin ja kollegansa Kevin Spaceyn tapauksista, sekä hieman #MeToo -liikkeestäkin. Siitäkin huolimatta, että McKellen oli sanomisissaan maltillinen, kommenttikentät täyttyivät voivotteluista.

McKellen nimittäin Varietyn mukaan keksi perusteen miksi Spacey ja Singer ahdistelivat seksuaalisesti muita miehiä. ”Molemmat heistä olivat kaapissa”, McKellen toteaa. ”Se on syy kaikkiin heidän ongelmiinsa ihmisinä ja heidän suhteisiinsa muiden ihmisten kanssa. Jos he olisivat kyenneet olla avoimia itsestään ja mielihaluistaan, he eivät olisi alkaneet käyttää hyväkseen ihmisiä sillä tavoin mistä heitä syytetään.”

McKellen työskenteli Singerin kanssa useaan otteeseen, ensimmäisen kerran elokuvassa Mallioppilas ja myöhemmin X-Men -sarjassa. Spacey toimi Lontoon Old Vic -teatterin taiteellisena johtajana vuosina 2003-2015, jonka aikana McKellen vieraili teatterin näyttämöllä pariin otteeseen.

Kysyttäessä pitäisikö #MeToo -liikkeen ansiosta haaviin jääneet hyväksikäyttäjät blokata alalta kokonaan pois, McKellen empii. Hän toteaa, että aihe on niin mutkikas, eikä ollenkaan mustavalkoinen, joten sen arviointi on vaikeaa. ”Se on kiisteltävissä. Minusta se on yleisön päätäntävallan alla. Haluatko nähdä sellasen henkilön, ketä on syytetty jostakin mitä et hyväksy? Haluatko koskaan nähdä häntä enää? Jos vastas on ei, et osta lippua tai avaa televisiota.”

Kuva elokuvasta Playing the Part

Lisää luettavaa