Illalla tarjolla kauhukomedia Gremlins 2 – Steven Spielbergin idea teki ensimmäisestä elokuvasta menestyksen

IMDb-arvosana on 6,4.

3.2.2021 15:03

Gremlins 2 – Uusi pesue (1990) esitetään illan viihteenä televisiosta.

Kyseessä on kauhukomedia, jossa rumat pikku riiviöt heräävät jälleen henkiin ja tekevät tuhojaan modernissa ostoskeskuksessa, kunnes salaisuuden tuntevat nuoret ehtivät apuun estämään täydellisen katastrofin.

Ohjaajana toimii Joe Dante. Pääosissa nähdään Zach Galligan, Phoebe Cates, John Glover, Robert Prosky, Robert Picardo, Christopher Lee, Haviland Morris, Dick Miller, Jackie Joseph, Gedde Watanabe, Keye Luke sekä Kathleen Freeman.

Alkuperäisen Gremlinsin taustajoukoista löytyy niinkin kova nimi kuin Steven Spielberg. Hän toimi elokuvan tuottajana ja luovana johtajana ja olikin päättämässä monista pienistä asioista elokuvan teossa. Spielbergin kuningasidea oli ottaa elokuvan pieni karvaturri Gizmo isompaan rooliin.

Alun perin karvakasa oli tarkoitus nähdä vain elokuvan alkupuolella, jonka jälkeen se olisi muuttunut ilkeäksi hahmoksi.

– Noin kolme viikkoa ennen kuin aloitimme kuvaukset, Steven sai idean, joka sai kaikki paniikkiin, koska kuvausten alkuun oli niin vähän aikaa. Hän sanoi: ”Minusta Gizmon ei pitäisi muuttua Stripeksi. Minusta Gizmon pitäisi olla elokuvan sankarin kaveri ja olla läsnä koko elokuvan ajan”, elokuvan ohjaaja Joe Dante kertoi.

Yleisö tietysti rakastui Gizmoon, joka oli varmasti yksi iso osatekijä ensimmäisen elokuvan menestyksessä. Jatko-osa sen sijaan floppasi lippuluukuilla.

Elokuva esitetään Subilta kello 21.00.

Tulevat lähetykset:

  • Sub 9.2.2021 kell0 02.20

Lisää luettavaa