Tänään tv:ssä: 007 on tässä leffassa vanhempi kuin koskaan – ei myöskään pitänyt vastanäyttelijästään eikä väkivaltaisuudesta

IMDb-arvosana on 6,4.

Illalla esitetään televisiosta elokuva 007 ja kuoleman katse (1985).

Roger Moore saa viimeisen Bond-seikkailunsa pääosassa vastaansa häikäilemättömän teollisuusmiljonääri Max Zorinin (Christopher Walken), joka pyrkii hallitsemaan koko maailman mikrosirutuotantoa ja tuhoamaan Kalifornian Piilaakson kätyrinsä May Dayn (Grace Jones) avustuksella.

Bond ryhtyy tekemään suunnitelmasta selvää yhdessä geologi Stacey Suttonin (Tanya Roberts) kanssa. Duran Duran -yhtyeen esittämä tunnuskappale huomioitiin Golden Globe -ehdokkuudella ja on yhä ainoa Bond-kappale, joka on yltänyt USA:n Billboard-listan ykköseksi. John Glenin kolmannessa Bond-ohjauksessa tekee valkokangasdebyyttinsä myös toimintatähti Dolph Lundgren.

Moore oli tässä elokuvassa 57-vuotias, eli vanhin Bond-näyttelijä koskaan. Sean Connery oli 52-vuotias hänen viimeisessä Bond-elokuvassaan Älä kieltäydy kahdesti (1983). Moore sanoikin DVD-kommenttiraidalla, että pitää tästä Bond-elokuvasta kaikkein vähiten. Enimmäkseen inho tulee leffan väkivaltaisuudesta. Hän myös ajatteli olevansa jo liian vanha rooliin, eikä kokenut kemiaa Robertsin ja itsensä välillä. Hän ei myöskään pitänyt Jonesista.

Elokuva näkyy Neloselta kello 21.00.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut