Illalla tv:ssä: Erikoinen sotaseikkailu sisältää mahtavia roolisuorituksia – ohjaaja oli lähellä heittää hanskat naulaan

IMDb-arvosana on 8,3.

3.12.2022 08:48

Illalla esitetään televisiossa sotaisa seikkailu Kunniattomat paskiaiset (2009).

Quentin Tarantinon käsikirjoittamassa ja ohjaamassa sotaelokuvassa joukko kivenkovia natsintappajia väijyy uhrejaan natsien miehittämässä Ranskassa. Samaan aikaan juutalainen elokuvateatterin omistaja punoo mestarillista juonta natsijohtajien pään menoksi.

Episodin viiden tähden arvostelussa kirjoitettiin näin:

”Pittin vetämän ryhmän, johon matkan varrella liittyy muutama tärkeä sivuhenkilö, suoraviivainen brutaalius määrittää elokuvan mission, mutta elokuvateatterin omistajan, Mélanie Laurentin esittämän Shosanna Dreyfusin tarina antaa sille tarvittavan sielun. Kumpikin tarvitsee silti vielä katalysaattorin, jollaisena toimii Cannesissa parhaan miesnäyttelijän palkinnon roolistaan saaneen Christoph Waltzin esittämä natsiupseeri Hans Landa. Juutalaisten metsästäjänä ja turvallisuuseksperttinä kunnostautunut Landa on kiehtovimpia pahiksia pitkään aikaan, päällisin puolin ylettömän charmikas, heti pinnan alla jäätävän uhkaava ja sisimmässään puhtaasti paha.

Tuttuun Tarantino-malliin elokuva sisältää lukemattomia kunnianosoituksia ja viittauksia muihin teoksiin, hulvattomimpana yhtä paskiaisista esittävän Eli Rothin ohjaama, Leni Riefenstahlia kanavoiva elokuva elokuvassa. Joidenkin viittausten ja musiikkivalintojen mielekkyyden voi asettaa kyseenalaiseksi, mutta silti Tarantinon paluu osoittaa, että hän on edelleen mestari napsimaan populaarikulttuurin palasia ja muodostamaan niistä jotain uutta, ainutlaatuista ja sataprosenttisesti viihdyttävää.”

Tarantino oli lähellä hylätä elokuvan, koska Landan roolia ei saatu täytettyä sopivalla näyttelijällä. Lopulta Waltz koe-esiintyi ja tekijät tiesivät löytäneensä täydellisen näyttelijän kyseiseen rooliin.

Tarinaa säestävät myös muun muassa Brad Pitt, Michael Fassbender ja Diane Kruger. Elokuva on myös Netflixissä, Prime Videossa, HBO Maxissa, Elisa Viihde Viaplayssa, Ruutu Plussassa ja SkyShowtimessa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 03.12.2022 klo 21.00, Kutonen

Lue myös: Jouluelokuvien katselu tekee onnelliseksi – terapeutti selitti miksi näin tapahtuu – Episodi.fi

Lisää luettavaa