Illalla tv:ssä: Erikoiseen ideaan rakentava rakkausdraama – miten käy jos toista ei voikaan lähestyä?

IMDb-arvosana on 7,2.

1.10.2022 05:30

Illalla esitetään televisiosta elokuva Five Feet Apart (2019).

Stella on kuten kuka tahansa 17-vuotias ? hän rakastaa ystäviään, puhelintaan ja tietokonettaan. Mutta toisin kuin muut teinit, Stella joutuu viettämään suurimman osan ajastaan sairaalassa vakavan sairauden takia. Kystisen fibroosin vuoksi hänen elämäänsä hallitsevat rutiinit ja lukuisat erilaiset säännöt. Stellan itsekuri joutuu kuitenkin koetukselle, kun hän tutustuu toiseen potilaaseen ja kohtalotoveriin, hurmaavaan ja kapinalliseen Williin.

Stella ja Will tuntevat heti vetoa toisiinsa, mutta säännöt tulevat heidän väliinsä: bakteerien leviämisen välttämiseksi he eivät saa mennä puoltatoista metriä lähemmäs toisiaan. Toistensa mikrobeille altistuminen voisi olla kohtalokasta molemmille. Miten rakastaa toista, jos yksikin kosketus on liikaa?

Episodi antoi elokuvalle arvostelussa kolme tähteä:

”Elokuvasta puuttuu vakavuus; kystisen fibroosin lopullisuus ja raskaus ei rekisteröidy katsojalle. Lääkekärryn järjestely ei riitä näyttämään vaikean sairauden kanssa elämisen ankaruutta katsojalle. Loppu on odotetusti sydäntäsärkevä, mutta se ei tunnu ansaitulta. Mikäli elokuva onnistuu puristamaan kyyneleitä katsojasta, ne eivät kumpua empatiasta hahmoja kohtaan, vaan elokuvan kliseisistä mutta toimivista pakkokeinoista.” Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 01.10.2022 klo 17.55, FRII
  • Su 02.10.2022 klo 15.25, FRII

Lue myös: Muistatko Sopranosien perheen tyttären Meadowin? Tältä Jamie-Lynn Sigler, 40, näyttää nyt – Episodi.fi

Lisää luettavaa