Illalla tv:ssä: Jännittävässä laatuleffassa selvitellään seksikauppaa – yllättävä Suomi-yhteys

IMDb-arvosana on 7,1.

1.12.2022 15:03

Illalla voi katsella televisiosta elokuvan Tyttö joka leikki tulella (2009)

Toimittaja Mikael Blomkvist työskentelee suuren seksikauppavyyhdin kimpussa, kun kaksi hänen työtoveriaan murhataan julmasti. Blomkvist järkyttyy toden teolla, kun selviää, että teoista epäillään Lisbeth Salanderia. Elokuva on Stieg Larssonin suositun trilogian toinen osa, jota edelsi suurmenestys Miehet jotka vihaavat naisia.

Ohjaus Daniel Alfredson. Näyttelijöinä Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Annika Hallin, Lena Endre, Peter Andersson, Jacob Ericksson, Sofia Ledarp, Johan Kylen, Per Oscarsson, Yasmine Garbi, Tanja Lorentzon sekä Paolo Roberto.

Nyrkkeilijä Paolo Roberto esiintyy hahmona alkuperäisessä romaanissa ja esittää itseään elokuvassa. Tämä on mahdollisesti vasta neljäs kerta, kun näin tapahtuu elokuvan ja kirjan välillä.

Aiemmin Richard Kiley oli matkaoppaan ääni elokuvassa Jurassic Park (1993), ja hän oli sellainen myös Michael Crichtonin romaanissa. Lady Chablis näytteli itseään elokuvassa Keskiyö hyvän ja pahan puutarhassa (1997) oltuaan hahmona John Berendtin alkuperäisessä tietokirjassa. Taidemaalari Kimmo Kaivanto puolestaan näytteli itseään suomalaisessa elokuvassa Jäähyväiset presidentille (1987), ja hän oli myös Pentti Kirstilän alkuperäisromaanin hahmona. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • To 01.12.2022 klo 22.10, TV5
  • Pe 02.12.2022 klo 23.10, FRII
  • Su 04.12.2022 klo 23.45, TV5

Lue myös: Jouluelokuvien katselu tekee onnelliseksi – terapeutti selitti miksi näin tapahtuu – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa