Illalla tv:ssä: Kauhukomediassa rauhallinen pikkukaupunki muuttuu pelottavaksi – luonnonilmiö päätyi leffaan vahingossa

IMDb-arvosana on 5,5.

4.11.2022 13:03

Illan tv-tarjonnassa on kauhukomedia The Dead Don’t Die (2019). Elokuvassa vetoaa hyvät näyttelijät, mutta muuten saattaa joutua pettymään.

Kaikki ei ole kohdallaan uneliaassa Centervillen pikkukaupungissa. Kuu kumottaa taivaalla tavallista suurempana, päivänvalo pakenee liian aikaisin ja eläimet käyttäytyvät omituisesti. Kukaan ei oikein tiedä mistä on kyse. Uutisissa kerrotaan kummallisista ilmiöistä ja tiedemiehet ovat huolissaan. Mutta kaikkein vaarallisin vitsaus on vasta tulossa: kuolleet eivät suostu pysymään haudoissaan! Kun ruumiit alkavat kaivautua ylös montuistaan ja käyvät elävien kimppuun, kaupungin asukkaiden on taisteltava henkensä edestä.

Episodin kolmen tähden arvostelussa sanottiin seuraavasti:

”Elokuva on siis verinen mutta hauska, mikä voisi olla sen parempaa? Valitettavasti se on myös pettymys, jos odottaa älykästä satiiria tai parodiaa ja paikoin suorastaan raivostuttava vetäessään mattoa oman olemassa olonsa alta.

Kiinnostavuudestaa huolimatta henkilöhahmoja on mukana aivan liikaa. Esimerkiksi läheisen rangaistuslaitoksen teini-ikäiset asukit eivät liity mitenkään muuhun tarinaan. Osa hahmoista esitellään vain, jotta heidän voi näyttää kuolleen. Se toki tuo mukaan tiettyä arvaamattomuutta, jota tällaiseen katastrofiin kuuluukin. Elokuva kuitenkin vähän väliä rikkoo neljännen seinän ja muistuttaa, ettei ole totta. Radiossa soivan teemakappaleen ja vieruskaverin improvisoinnin kommentointi tiputtaa joka kerta katsojan ulos elokuvasta”

Näyttelijöinä Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Tom Waits, Chloë Sevigny, Steve Buscemi, Danny Glover, Caleb Landry Jones sekä Selena Gomez.

Leffassa nähtävät valtavat muurahaiskeot löytyivät vahingossa, kun tuotantoryhmä oli kuvaamassa Hermit Bobin kohtauksia. Ohjaaja piti niistä niin paljon, että hän lisäsi ne elokuvaan. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 04.11.2022 klo 21.00, TV5
  • Su 06.11.2022 klo 00.55, TV5
  • Su 06.11.2022 klo 21.05, Kutonen

Lue myös: Tarantino on yrittänyt pestata Stallonen monta kertaa – toimintatähti paljasti mikseivät roolit kelpaa – Episodi.fi

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa