Illalla tv:ssä: Laatuleffa vuoden 2009 katastrofista – ohjaajan neronleimaus kuvauksissa loi aidon tunnelman

IMDb-arvosana on 7,4.

29.9.2022 14:03

Illalla esitetään televisiosta elokuva Sully – uroteko Hudson-joella (2016).

Sully on Clint Eastwoodin ohjaama draama, jonka pääosassa nähdään Oscar-voittaja Tom Hanks kapteeni Chesley Sullenbergerina. 15.1. 2009 maailma todisti urotekoa Hudson-joella, kun kapteeni Sullenberger onnistui laskeutumaan toimintakyvyttömällä koneella Hudson-jokeen ja pelasti 155 koneessa olleen ihmisen hengen. Vaikka Sully oli useimpien mielestä sankari, tapahtumasta aloitettiin tutkinta, joka uhkasi tuhota hänen maineensa ja uransa.

Hanksin lisäksi elokuvassa nähdään muun muassa Laura Linney sekä Aaron Eckhart.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

”Elokuvassa on kuitenkin paljon muutakin kuin dramaattinen jokeen syöksyminen. Hanks on mukana lähes jokaisessa kohtauksessa, ja hän on elokuvan sielu ja sydän. Laura Linney nähdään Sullyn vaimona, ja pariskunnan suhde on mielenkiintoinen. Sully ja hänen vaimonsa sanovat rakastavansa toisiaan, mutta suhteessa on jotain etäistä, eikä se johdu pelkästään pitkästä välimatkasta.

Aaron Eckhart esittää lennolla mukana ollutta Sullyn kollegaa, perämies Jeff Skilesiä. Valtavat viikset kasvattanutta Eckhartia on aluksi vaikea tunnistaa, ja hän näyttää enemmän Tom Selleckiltä kuin omalta itseltään. Eckhart on hyvä roolissaan, joka on tosin hieman epäkiitollinen, sillä kaikki huomio kiinnittyy Sullyyn.

Varmaotteisesti ohjaavan Eastwoodin käsissä Sullyn tarinasta on syntynyt kiehtova jännitysdraama. On hämmästyttävää, että Eastwood täytti kesällä jo 86 vuotta. Korkeasta iästään huolimatta hän on täydellisesti ajassa kiinni. Sully – Uroteko Hudson-joella on siitä pätevä osoitus.”

Eastwood kuvasi kohtauksen, jossa matkustajat pakenevat pelastuslautalle ilman harjoituksia. Näin hän sai vangittua aidon oloisesti tilanteen vaikeuden. Hanksilla ja Eckhartilla ei ollut myöskään lainkaan kohtausta varten tehtyä käsikirjoitusta.

New York Post väitti, ettei Sullyn kohtalo lennon jälkeen olisi ollut niin kamala, kuin mitä elokuva antaa ymmärtää – mutta täytyyhän sitä draamaa saada aikaiseksi.

Elokuva on myös HBO Maxissa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • To 29.09.2022 klo 23.10, Sub

Lue myös: Tietovisa: Kuinka hyvin tunnet Mel Gibsonin ja hänen elokuvansa? Testaa! – Episodi.fi

Lähde: New York Post

Lisää luettavaa