Illalla tv:ssä: Myyttinen mestariohjaaja taisi mokata pahasti – näyttelijätkään eivät tienneet mistä on kyse

IMDb-arvosana 5,7.

Tänään nähdään televisiosta Terrence Malickin ohjaama Knight of Cups (2015). Näyttelijöinä toimivat muun muassa Christian Bale, Natalie Portman, Antonio Banderas ja Cate Blanchett.

Knight of Cups -draamassa menestyvä käsikirjoittaja Rick harhailee Los Angelesin houkutusten keskellä ja etsii elämälleen suuntaa. Matkan varrella hänen tietään viitoittaa kuusi erilaista naista.

Ohjaajalla on tunnetusti erikoinen tyyli ohjata leffoja, eivätkä näyttelijätkään aina tiedä, minkälainen lopputuloksesta tulee. Bale sanoi elokuvan tekemisestä, ettei hän tiennyt näytellessään, mistä elokuva edes kertoo. Leffa ei niin ikään saanut kovinkaan hyvää vastaanottoa.

Malick saavutti aikoinaan 70-luvulla muutaman elokuvan tekemällä mestariohjaajan maineen. Tämän jälkeen hän katosi pitkäksi aikaa, kunnes ohjasi Veteen piirretty viiva -sotaelokuvan.

Episodin arvostelussa leffa säväytti ja se sai neljä tähteä:

Tyyliltään ja kerronnaltaan elokuva on sataprosenttista Malickia. Hahmojen päänsisäiset monologit korvaavat perinteisen vuoropuhelun ja avaavat intiimin, lyyrisen kosketuspinnan heidän alastomimpaan ytimeensä. Malick ei ole kiinnostunut siitä keinotekoisesta oletuksesta, mitä hahmot puhuvat toisilleen, vaan siitä mitä he tuntevat ja ajattelevat sisimmässään.

Juuri kolmannen peräkkäisen Oscarinsa The Revenantista voittanut Emmanuel Lubezki vastaa jälleen jatkuvassa liikkeessä olevasta, hypnoottisesta kameratyöstä. Lubezkin maaginen kädenjälki on ollut jo The New Worldista (2005) lähtien yhtä keskeinen osa Malickin visuaalista maailmaa kuin se on nykyisin Alejandro González Iñárritunkin elokuvissa.”

Leffa nähdään Yle Teemalta kello 21.15. Alla traileri.

Lue myös: Mistä Veteen piirretty viiva -sotaleffan nimi juontaa? Ja 9 muuta faktaa | Episodi.fi

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut