Illalla tv:ssä: Oscar-ohjaajan massiivisen skaalan scifielokuva – idea hirviöihin tuli sumuisella rantakävelyllä

IMDb-arvosana on 6,9.

22.1.2023 11:30

Illan tv-viihteen toimintaosastosta vastaa elokuva Pacific Rim (2013). Elokuvan on ohjannut Oscar-palkittu maestro Guillermo del Toro.

Ihmiskunnan ja hirviömäisten jättiläisolioiden välisen sodan jatkuessa entinen lentäjä (Charlie Hunnam) ja kokematon keltanokka (Rinko Kikuchi) ryhtyvät yhdessä ajamaan legendaarista mutta vanhentunutta Jaegeria menneiltä ajoilta pelastaakseen maailmaa apokalypsilta.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

Pacific Rim tuntui ennakkotietojen perusteella hirviöelokuvien ystävän märältä unelta, ja sellaiseksi se myös osoittautuu – pienellä varauksella tosin. Massiiviset Jaeger-robotit ovat elokuvassa parasta. Se, että robotin ohjaimissa on kaksi kuljettajaa, joiden on löydettävä henkinen yhteys, tuo tarinaan psykologista syvyyttä, joka niin helposti tämäntyyppisissä seikkailuissa jää puuttumaan.

Elokuvan puute on valitettavasti se, että ihmishahmot eivät ole siviilissä tarpeeksi kiinnostavia. Charlie Hunnam on persoonaton tylsimys, joka sopisi paremmin johonkin hölmöön high school -komediaan nörttejä kiusaamaan. Kaiken lisäksi kilpailevaa Jaeger-pilottia näyttelee aivan samannäköinen komea poika Robert Kazinsky. Rinko Kikuchi ja Idris Elba ovat onneksi huomattavasti parempia näyttelijöitä. Ron ”Hellboy” Perlman tekee hyvän sivuroolin kaijun ruumiinosia välittävänä mustan pörssin kauppiaana. Charlie Dayn ja ja Burn Gormanin esittämät tiedemiehet ovat taas vähän liiankin hölmöjä.”

Käsikirjoittaja Travis Beacham sai idean elokuvaan kävellessään Kalifornian rannikolla sumuisena aamuna. Kaukana häämöttävä laituri näytti sumussa kuin hirviö olisi nousemassa vedestä. Hän kuvitteli päässään vielä valtavan robotin odottamassa taistelua sen kanssa.

Elokuva on myös HBO Maxissa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 22.01.2023 klo 21.00, Kutonen
  • Ti 24.01.2023 klo 01.20, TV5

Lue myös: Alec Baldwinin asianaja kommentoi kuolemantuottamussyytettä – ”järkyttävä oikeudellinen virhe” – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa