Illalla tv:ssä: Rikoselokuvan tähti luuli saaneensa oikeasta luodista päähänsä – ”Minua on ammuttu!”

IMDb-arvosana on 7,8.

4.3.2023 11:37

Illan tv-viihteestä löytyy rikosleffa American Gangster (2007).

Tositapahtumiin perustuva gangsterielokuva kertoo 1970-luvun huumepohatasta Frank Lucasista (Denzel Washington). Lucas alkaa salakuljettaa huumausaineita Yhdysvaltoihin Kaukoidästä, minkä seurauksena hän saavuttaa johtavan aseman huumausaineiden maahantuojana. Pian Lucas joutuu kuitenkin virkavallan tarkkailun alaiseksi, ja ajojahti voi alkaa.

Elokuvassa nähdään myös Russell Crowe ja Josh Brolin. Ohjaajana toimii Ridley Scott.

Scottin mukaan elokuva oli hänen massiivisimpia töitään. Kohtauksia on 360 ja ne kuvattiin 180 eri paikassa. Nippelitietona mainittakoon, että Madison Square Gardenin kohtauksessa yleisöstä vain 650 oli eläviä ihmisiä. Joukossa oli 1500 ilmalla täytettyä nukkea.

Kuvauksissa oli mukana myös dramatiikkaa, kun Washingtonin näyttelemä gangsteri Frank osoittaa aseella Elban näyttelemää Tangoa. Ohjaaja Scott pyysi Elbaa nojaamaan hiukan, jotta piippu osoittaisi häntä suoraan päähän. Tällä Scott kalasteli jonkinlaista reaktiota.

Scott sanoi, ettei ottaisi koskaan riskiä, ellei aseessa olisi umpinainen piippu. Ase oli kuitenkin sillä tavalla erikoisvalmisteinen, että siinä oli rekyyli ja jonkinlainen laukaukselta kuulostava ääni.

– Hän veti liipaisimesta, ja siitä kuului ”pam”. Idris luuli tulleensa ammutuksi, ja hän tipahti kadulle ja sanoi: ”Minua on ammuttu!”, Scott kertoi Elban säikähdyksestä.

Tuliaseiden asiantuntija Paul Biddiss toimi American Gangsterissa neuvonantajana, ja hän kertoi kuvauksissa olleen tiukat toimintatavat aseiden suhteen. Hän kertoi Scottin niin ikään olevan tarkka turvallisuudesta. Biddissin mukaan aseella ei voinut ampua, koska piippu oli umpinainen.

Elokuva on myös Netflixissä ja Prime Videossa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 04.03.2023 klo 21.00, Kutonen
  • Pe 10.03.2023 klo 23.45, Kutonen

Lue myös: Tietovisa: Kuinka hyvin tunnet Denzel Washingtonin ja hänen elokuvansa? Testaa! – Episodi.fi

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa