Illalla tv:ssä: Valtavan suosion saaneen toimintaelokuvasarjan ensimmäinen osa – miksi kaikki huonekalut ovat elokuvassa normaalia pienempiä

IMDb-arvosana 7,3.

Tänään nähdään televisiosta Salainen agentti 007 ja tohtori No (1962).

Kaikkien aikojen ensimmäisessä James Bond (Sean Connery) -seikkailussa salaisella agentilla on vastassaan salaperäinen tiedemies tohtori No, joka on päättänyt tehdä selvää Yhdysvaltain avaruusohjelmasta. Jäljitystyö kuljettaa Bondin Jamaikalle, jossa vaarallinen tohtori punoo juoniaan suljetulla saarella.

Karibianmeren rannalla agentti tapaa myös kuvankauniin ja neuvokkaan Honey Riderin (Ursula Andress); kohtaus lukeutuu koko Bond-elokuvasarjan ikonisimpien kohtaamisten joukkoon. Andressin rooli huomioitiin myös vuoden lupaavimman naistulokkaan Golden Globe -palkinnolla. Urallaan vielä kaksi muuta Bond-seikkailua ohjannut Terence Young osallistui myös elokuvan käsikirjoittamiseen.

Kaikki lavasteet ovat elokuvassa pienempiä kuin ne olisivat todellisessa maailmassa. Tämä tehtiin siksi, että Connery näyttäisi isommalta mieheltä. Elokuva on myös Elisa Viihde Viaplayssa.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 24.06.2022 klo 22.00, Nelonen

Lue myös: Nyt Viaplayssa: Paras Craigin 007-leffoista? Sean Connerylle puuhattiin haulikkomiehen roolia – Episodi.fi

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut