Illalla tv:ssä: Vuoden 2015 rikoselokuva komealla tähtikaartilla – perustuu tositapahtumiin

IMDb-arvosana on 6,9.

1.10.2023 05:00

Tänään nähdään televisiosta Etelä-Bostoniin sijoittuva, tositapahtumiin perustuva rikosleffa Black Mass. Se kertoo irlantilais-amerikkalaisesta, väkivaltaisesta gangsterista Whitey Bulgerista, joka joutuu tekemään epämieluisan diilin omia tarkoitusperiään ajaakseen.

Depp on roolissa kyllä aika lailla vakuuttava, mutta tähden maskeeraus Bulgeriksi on mennyt hiukan yli, eikä hän näytä kovinkaan luonnolliselta. Kunhan sivuuttaa Deppin maskeeratun pärstävärkin, niin luvassa on mukiinmenevä 123 minuuttinen karun rikoselokuvan parissa.

Black Massissa nähdään Deppin lisäksi Joel Edgerton.

Episodin arvostelussa todettiin aikanaan näin: ”Vanhemmilla ohjaajilla on Hitchcockinsa ja Fellininsä, nuorempi polvi vannoo Scorsesen nimiin. Ja se näkyy. Black Mass ei ole poikkeus yhä väsyneempään sääntöön – Joe Pescin melkein odottaa astuvan kuvaan millä hetkellä hyvänsä tekemään ”How am I funny?”-numeronsa Mafiaveljistä.”

Arvostelussa todettiin kuitenkin elokuvan olevan myös viihdyttävä ja se saikin kohtuulliset kolme tähteä. Vaikuttavasta tähtikaartista löytyvät Deppin lisäksi muun muassa Benedict Cumberbatch, Joel Edgerton, Jesse Plemons, Dakota Johnson ja Kevin Bacon.

Elokuva on myös Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 01.10.2023 klo 21.00, TV5
  • To 05.10.2023 klo 23.00, Kutonen
  • Pe 06.10.2023 klo 22.50, TV5

Lue myös: Elon Musk jakoi kuuman kuvan Amber Heardista – halusi näyttelijättären pukeutuvan Overwatch-pelihahmoksi – Episodi.fi

Lisää luettavaa