Illalla tv:ssä: Yksi parhaista fantasialeffoista ikinä! Kuvaukset olivat helvetilliset

IMDb-arvosana on 8,7.

21.10.2022 16:03

Tänään nähdään televisiosta fantasiaelokuva Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia (2002). Leffan lienevät useimmat jo nähneet, mutta Peter Jacksonin luoma trilogia tuntuu kestävän uusintakatselua vuodesta toiseen.

Tarinassa Sarumanin armeija marssii Helmin syvänteen linnoitukseen, jonne Rohanin väki on paennut. Frodo ja Sam puolestaan lähestyvät Mordoria epäluotettavan Klonkun opastamana. Yllättävää apua sodankäyntiin saadaan metsien olennoista.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

”Siinä missä Sormuksen ritareissa tarinan henkilöt liikkuivat suurimman osan aikaa yhtä matkaa ja tarina eteni siten varsin lineaarisesti, Kaksi tornia koostuu episodimaisesta vuorottelusta eri päähenkilöryhmien välillä. Itse pääasia eli mahtisormuksen tuhoaminen tuntuu välillä suorastaan unohtuvan muilta ryhmiltä näiden toimiessa kuitenkin omalla tavallaan saman päämäärän hyväksi. Kaikki tämä tapahtuu henkeäsalpaavan komeissa ympäristöissä. Toteutus on ollut viimeisen päälle huolellista, ja kerrankin tuntuu siltä että suuritöiset ja näyttävät tietokone-efektit on todellakin täydellisesti alistettu palvelemaan tarinaa.

Kahdesta tornista on vaikeaa löytää paljoakaan moitittavaa. Se on mahtava seikkailuelokuva, joka vie katsojansa kolmeksi tunniksi toiseen paikkaan ja aikaan. Tolkien-fanit ovat varmasti tyytyväisiä, eikä suuri yleisö muutenkaan vieroksune Jacksonin taidonnäytettä. Sen, joka on ensimmäisen osan nähnyt ja siitä pitänyt, on yksinkertaisesti pakko nähdä tarinan jatko eikä vaikuta siltä että tavoite luoda 2000-luvun ensimmäinen todella merkittävä elokuvatrilogia olisi epäonnistumassa. Se, mitä alkuperäinen Tähtien sota -trilogia oli 70-luvun jälki- ja 80-luvun alkupuoliskolla, tulee Taru sormusten herrasta valmistuessaan olemaan 2000-luvulla.”

Helmin syvänteen kuvaukset jatkuivat monta kuukautta. Tilanne kävi niin sietämättömäksi, että näyttelijät teetättivät lopulta itselleen t-paidat, joissa luki: ”Selvisin Helmin syvänteestä.”

Elokuva on myös Prime Videossa ja HBO Maxissa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 21.10.2022 klo 22.35, MTV3

Lue myös: He olivat ehdolla Gandalfiksi – Ian McKellen sanoi miksi hän sai lopulta roolin | Episodi.fi

Lisää luettavaa