James Gunn halusi tehdä kalleimman Marvel-elokuvan – ei onnistunut, vaan miehen on tyytyminen muutamaan sataan miljoonaan

Kuinka suuri Guardians 3:n budjetti lopulta on?

17.1.2022 18:03

James Gunn on kunnianhimoinen ohjaaja, jonka visioiden esteenä on lähinnä raha. Guardians of the Galaxyt ja The Suicide Squad osoittivat hänen poikkeukselliset taitonsa elokuvantekijänä.

Gunn halusi viimeistellä Guardians-trilogiansa kivalla 500 miljoonan dollarin elokuvalla. Marvel Studios ei antanut idealle vihreää valoa.

Avengers: Age of Ultronin hinta oli 365 miljoonaa dollaria. Gunn ei luultavasti saanut edes sen vertaa Guardians of the Galaxy Vol. 3:a varten. GotG2 maksoi 200 miljoonaa dollaria, joten jonkinlaisesta jättimäisestä summasta on kuitenkin kyse.

– Pohdin aina budjettia, kun käsikirjoitan elokuvia. Vaikka GotG3:n budjetti on jättimäinen, joudun silti ponnistelemaan sen kanssa. Tiedän sen siitä, koska jopa puolella miljardilla dollarilla kuvaukset olisivat olleet pkamppailu. Puolella miljardilla pääsisin kuitenkin aika lähelle sitä, mitä haluaisin, Gunn kertoo.

– Joudun tekemään kompromisseja budjetin takia. Usein ne johtavat kuitenkin hyviin asioihin. Joudun ajattelemaan kaiken uudella tavalla, joten päädyn kaikenlaisiin kekseliäisiin ratkaisuihin.

Guardians of the Galaxy Vol. 3:n ensi-ilta on  5. toukokuuta 2023.

Lähde: Stealth Optional

Lisää luettavaa