Justice League avasi USA:ssa huonommin kuin Thor: Ragnarök – onko tässä vuoden katastrofaalisin taloudellinen floppi?

Warner Bros. ja DC joutuvat miettimään tulevaa melko tarkkaan. Vaikka DCEU:n aikaisemmat leffat ovat menestyneet kaupallisesti ihan hyvin, ovat ne silti jääneet reilusti alle odotusten. Puhumattakaan siitä, että Wonder Woman on leffasarjan ainoa elokuva, josta kriitikot ovat pitäneet.

19.11.2017 18:27

Justice League avasi perjantaina USA:ssa. Se on tienannut viikonloppuna vain 96 miljoonaa dollaria. Samalla aikajanalla Thor: Ragnarök tienasi 122,7 miljoonaa.

Alkavatko kriitikoiden ja jopa fanien puheet DCEU-elokuvien huonoudesta vaikuttamaan koko elokuvauniversumiin? Vaikuttiko leffan tekoon liittyneet vaikeudet tulokseen?

Thorin, Hulkin ja Jeff Goldblumin avaruuskomedia avasi 26 miljoonaa suuremmalla tuloksella kuin Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman ja Flash – kaikkien aikojen kovin supersankariposse. DC:llä on siis ongelma, eikä se ole kovin pieni.

Avaus on vasta kahdeksanneksi suurin tänä vuonna, eikä se mahdu edes kaikkien aikojen top 50 -listalle. Justice Leaguen avaus on vasta 53. suurin. Maailmanlaajuisesti leffa on tienannut 281 miljoonaa avausviikonloppunaan, kun taas Batman v Superman tienasi 424 miljoonaa.

Justice Leaguen teko maksoi 300 miljoonaa dollaria. Sen pitäisi tienata arvioiden mukaan vähintään 800 miljoonaa dollaria, jotta se pääsisi omilleen.

Aikaisemmat DCEU-leffat ovat kuitenkin tehneet hyvää tulosta avausviikonloppuina. Batman v Superman avasi 166 miljoonalla, Suicide Squad 133 miljoonalla, Man of Steel 116 miljoonalla ja Wonder Woman 103 miljoonalla dollarilla.

Justice Leaguen avauksen arvioitiin vielä muutama viikko sitten olevan noin 130 miljoonaa. Luku kuitenkin tippui avausviikon alussa noin 110 miljoonaa dollariin. Justice League alisuoritti melko rajusti.

Hieman perspektiiviä katastrofin laajuuteen: Iron Man oli supersankari, josta kukaan ei tiennyt mitään tai edes välittänyt siitä. Leffa tienasi kuitenkin vuonna 2008 98 miljoonaa dollaria avausviikonloppunaan. Siis 2 miljoonaa enemmän kuin kolmen maailman kuuluisimman supersankarin yhteiselokuva vuonna 2017. Iron Man oli siis ensimmäinen Marvelin jaetun universumin elokuva. Kaikki lähti yhdestä tuntemattomasta robottiasuun pukeutuneesta rikkaasta ärsykkeestä.

Warnerilla alkaa olla päätöksenteon aika. Näinhän tämä ei voi jatkua. Justice Leaguen piti olla DC:n lippulaiva, jolla pamauttaa koko universumi kunnolla käyntiin.

Päivitys 20.11.2017 klo 21.20:

Justice League tienasi vielä huonommin kuin osattiin edes arvioida. Tarkistuksen jälkeen leffa tienasikin vain 94 miljoonaa dollaria, joka on siis 28 miljoonaa vähemmän kuin Thor: Ragnarök.

Muun muassa seuraavat elokuvat ovat näin ollen avanneet USA:ssa suuremmalla summalla kuin Justice League.

The Avengers
Guardians of the Galaxy
Suicide Squad
X-Men

Lähde: Variety

Lisää luettavaa