Justice League -näyttelijät haluavat tehdä DC:n ja Marvelin yhteisleffan

Marvel vastaan DC on ihan vain fanien juttu.

DC Comicsin sarjakuvasankareita ovat esimerkiksi Batman, Superman, Wonder Woman, Flash ja Aquaman, kun taas Marvelin hahmoja ovat mm. Spider-Man, Captain America, Iron Man, Wolverine ja Hulk. Jo vuosia näiden kahden sarjakuvafirman fanit ovat olleet sodassa keskenään ja kilpailleet siitä, kumpi on oikeasti parempi: DC vai Marvel. Fanien taisto ei luultavasti koskaan lopu, sillä kumpikaan osapuoli ei suostu luovuttamaan. On tosin myös niitäkin, jotka fanittavat molempia.

Marvelin ja DC Comicsin välinen ”sota” käydään kuitenkin vain fanien välillä. Tietysti yhtiöt kilpailevat lukijoista, mutta yhtiöiden pomot ovat ystäviä toistensa kanssa ja monet piirtäjät tekevät sarjakuvia molemmille firmoille. Marvel ja DC ovat myös monta kertaa yhdistäneet voimansa sarjakuvissa, jolloin molempien sankarit on nähty yhteisissä seikkailuissa.

Myös elokuvien puolella yhtiöiden yhdistymistä on toivottu. Nyt uudessa NewsAsian haastattelussa kysyttiin tulevan Justice League -leffan näyttelijöiltä mielipidettä fanien välisestä sodasta.

– Kilpailu on kyllä enemmän fanien juttu kuin meidän. Kisailua tapahtui aikoinaan, mutta nykyään vain juhlimme näitä hahmoja. Rahapuolella on tietty kilpailua, mutta yhtiöt tarvitsevat toisiaan selviytyäkseen. Jos toinen kaatuu, se tarkoittaa, että supersankarit eivät ole suosittuja. Ja sitä emme halua, sillä jos yksi kaatuu, toinenkin kaatuu, Supermania näyttelevä Henry Cavill selitti.

– Minä rakastaisin yhteisseikkailua! Totta hitossa! Esimerkiksi (Chris) Hemsworth, rakastan häntä. Thorin tai Hulkin vieressä oleminen… Vien heidät veteen ja hukutan heidät. Ja sitten minua heiteltäisiin kaikkialle. Se olisi hauskaa, Aquamanin roolissa nähtävä Jason Momoa kertoi nauraen.

– En omista Marvelia tai DC:tä, mutta se olisi mielestäni upeaa. Luulisin, että se voi olla menestys kaikille ja ihmiset haluaisivat tehdä sellaisen, joten miksipä ei? Se on loistava idea, Batmania näyttelevä Ben Affleck totesi.

– Olen ollut suuri DC-fani lapsesta asti, mutta minulla oli Marvelia fanittavia ystäviä. Mielestäni Batman voittaa kuitenkin aina; keksin heille selityksiä, kuinka Batman voittaisi kenet tahansa, ihan sama mistä universumista he ovat. Mutta se on mielipidekysymys. Sen kaiken yhdistäminen… en haluaisi yhdistää kaikenlaisia teemoja. Rakastaisin tosin nähdä niiden hahmojen taistelevan toisiaan vastaan. Se olisi todella mielenkiintoista, mutta silti oman tyylin pitäisi säilyä, Cyborgia esittävä Ray Fisher pohti.

– Minun on pakko sanoa, että minä pidän Marvelista ja minulla on ystäviä, jotka tekevät Marvel-leffoja. Uskon, että meille kaikille on tilaa. Rakastaisin sitä, jos molemmat maailmat yhdistyisivät. Mielestäni se olisi mahtavaa, koska Marvelilla on huikeita hahmoja, Wonder Womania esittävä Gal Gadot sanoi innostuen.

– Se on tehty sarjakuvissa ja uskon, että kun tarinat alkavat loppua ja ihmiset ajattelevat nähneensä jo kaiken, niin sitten jotain sellaista tulee tapahtumaan, Cavill tuumi.

Olisihan se hienoa nähdä vaikkapa Batman ja Spider-Man tai Captain America ja Superman liittoutuneina, mutta sen toteutumista joudutaan odottamaan vielä kauan. Vaikka yhtiöt eivät ole riidoissa keskenään, ei niillä ole suunnitelmaa yhdistää voimiaan.

Justice League saa ensi-iltansa 15. marraskuuta.

Katso näyttelijöiden haastattelu alta:

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut