KAVI:n kuukauden elokuva on realistinen klassikkoversiointi, jossa arvomaailmat törmäävät

Elokuvateatterissa Orionissa Helsingissä pyörii Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) marraskuun kuukauden elokuvana Thomas Bidegainin ranskankielinen draama Les Cowboys, joka sai ensi-iltansa Cannesin Quizane des Réalisaterus -sarjassa vuonna 2015.

7.11.2016 10:58

Elokuva voitti Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla viiden elokuvan välillä järjestetyn yleisöäänestyksen. Muut ehdokkaat KAVI:n kuukauden elokuvaksi olivat Mia Madre, Sunset Song, El Clan ja Rag Union.

Les Cowboys -elokuvaa on kutsuttu uudeksi versiokis John Fordin vuonna 1956 ilmestyneestä westernklassikosta Etsijät. Sitä voi kutsua myös realistiseksi versioksi Liam Neesonin Taken- elokuvista. Se kertoo sisukkaasta isästä, joka poikansa Kidin kanssa etsii yhtäkkiä kadonnutta tytärtään, vaikka se veisi hänet maailman ääriin ja sitä pidemmälle.

Les Cowboys on kuin kolme aivan eri elokuvaa olisi yhdistetty yhteen: se alkaa Itä-Ranskassa mukavan rauhaisalla ja hiljaisella maaseudulla kaukana suurista kaupungeista, mutta kun elokuva etenee nähdään kaikenlaisia maita ja mantereita, jotka tuovat elokuvaan erilaista tunnelmaa. Myös elokuvan henkilöt muuttuvat, elokuvan edetessä toivo tyttärensä löytämisestä hiipuu, ja perheen isä turhautuu ja on menettämässä järkeään päivä päivältä enemmän.

Elokuva lähtee käyntiin perheen ollessa cowboy-teemaisilla juhlilla. Kun vanhemmat huomaavat tyttärensä Kellyn kadonneen, epäillykset kohdistuvat kidnappaukseen ja asia viedään poliisille, kunnes Kelly itse ottaa yhteyttä perheeseensä kirjoittamalla kirjeen. Tällöin koko elokuva ottaa ihan uuden suunnan ja muuttuu aina vain synkemmäksi ja epätoivoisemmäksi. Kun etsinnät ovat jo muuttuneet vain pakkomielteeksi eikä toivoa Kellyn löytämisestä ole enää laisinkaan jäljellä, saa Kid uuden vihjeen siskonsa olinpaikasta.

Les Cowboys elokuvateatteri Orionissa:
la 12.11. klo 15:45
ti 15.11. klo 17:00
su 20.11. klo 19:00
ke 23.11. klo 19:00
ke 30.11. klo 20:30

Lisätietoja: https://kavi.fi/fi/elokuva/1576380-les-cowboys

(EPISODI/Matias Vikman)

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia