Mahtisormukset-sarjan tulevaisuus voi olla kysymysmerkki – katsojaluvuissa huolestuttava piirre

Ehkä syytä isompaan huoleen ei kuitenkaan ole.

10.11.2022 06:00

Mahtisormukset on Prime Videon iso satsaus, jonka palvelu toivoo tuovan lukuisin määrin uusia asiakkaita ja paljon katsojia. Iso satsaus lienee jopa vähättelyä, sillä kyseessä on maailman kallein sarja 461 miljoonan euron hinnallaan – pelkästään ensimmäisen kauden osalta.

Mahtisormukset oli Prime Videon katsotuimpien listan kärjessä. Tutkimusyritys Nielsenin mukaan katsojaluvuissa oli kuitenkin yksi piirre, joka saattaa olla ongelma jatkossa.

Sarja menetti ensimmäisen kahden viikon jälkeen 20 prosenttia katsojaluvuistaan. Tämän jälkeen katsojaluvut ovat niin ikään laskeneet tasaisesti.

Havainto voi olla ongellinen sarjan tulevaisuuden kannalta. Mikäli se jatkuu, kalliin sarjan jatko saattaisi olla tulevina kausina vaakalaudalla.

Positiivisena seikkana sarjan päätösjakso sai paljon katsojia. Tämä voisi kertoa hyvää ensi kautta ajatellen.

Sarjan tuottaja Lindsey Weber lupaili seuraavan kauden olevan ”karumpi, intensiivisempi ja ehkä hiukan pelottavampi”. Sarjan vetäjä Patrick McKay sanoi niin ikään, että seuraava kausi on ”suurempi ja parempi joka tavalla”.

Sarjan toinen vetäjä J.D. Payne vetäjä puolestaan tuumi, että yleisön kritiikki otetaan huomioon kakkoskaudella. Hän mainitsi ainakin huomanneensa, mistä hahmoista katsojat pitävät, ja minkälainen tarinankerronta liikuttaa heitä. Hän kuitenkin lisäsi, ettei sarjaa ”ylikorjata”. Alla sarjan traileri.

Lue myös: Mahtisormukset-näyttelijä ei tiennyt kuvauksissa olevansa Sauron – kertoi nyt miten hän aavisti asian – Episodi.fi

Lähde: CBR, Tech Advisor, CBR

Lisää luettavaa