Marvel-mies James Gunn käskee toksiset Star Wars -fanit terapiaan: “Star Wars saattaa olla tärkeä sinulle, mutta se ei kuulu sinulle”

Fanipoikakulttuuri on pahimmillaan todella sairasta. Varsinkin Star Warsin ympärillä on lähivuosina ollut todella kitkerän myrkyllinen ilmapiiri.

5.7.2018 13:37

The Last Jedi katkaisi jonkinlaisen kamelin selkärangan. Elokuvan tekijät, näyttelijät ja jopa leffasta pitäneet fanit joutuivat armottoman hyökkäyksen kohteeksi.

Juuri eilen tuli ilmi, että Jar Jar Binksin näyttelijä Ahmed Best harkitsi itsemurhaa, koska sai niin karmivaa palautetta ”faneilta”.

Marvelin Guardians of the Galaxy -leffojen ohjaaja James Gunn jyrähti asiasta Twitterissä. Ihan syystäkin.

https://twitter.com/JamesGunn/status/1014545078965059584

https://twitter.com/JamesGunn/status/1014546298379296768

Blockbuster-elokuvat ovat viihdettä.

Kuten Gunnkin toteaa: ”MENE TERAPIAAN, jos itsetuntosi riippuu siitä, kuinka hyvä uusin Star Wars on, tai jos lapsuutesi on muka pilalla sen takia, tai jos et tykkää jostain asiasta uudessa leffassa.”

Myös toisessa twiitissään Gunn antaa hyviä neuvoja: ”Kritisoi sitä. Älä pidä siitä. Vihan ja sapen oksentaminen niiden ihmisten päälle, jotka tekevät parhaansa kertoakseen tarinan, on kuitenkin jo todella noloa – vaikka tarina olisikin surkea. Älä katso sitä!”

Kritiikki on aina hyvästä. Viha ja suoranainen vaino ihmisiä ja faneja kohtaa ei ole hyvä asia. Puhumme kuitenkin blockbuster-elokuvaviihteestä, emmekä mistään elämää mullistavasta filosofiasta tai tieteestä.

Menkää itseenne, ”fanit”.

Lähde: Comicbook

Lisää luettavaa