Marvelin leffauniversumin nelosvaiheessa sukelletaan useampaan eri universumiin ja ulottuvuuteen

Marvelin eri maailmat tulevat aukaisemaan pian porttinsa faneille.

16.7.2020 16:32

Marvel on jo kiusoitellut fanejaan tulevilla universumi- ja ulottuvuuskikkailuillaan. Tällä hetkellä tiedetään, että MCU:n nelosvaiheessa päästään tutustumaan ainakin kolmeen eri todellisuuteen.

Todellisuuskikkailua nähtiin Ant-Manissa, Doctor Strangessa ja tietenkin itse Ikuisuussaagassa. Myös Spider-Man: Far From Homessa puhuttiin rinnakkaistodellisuudesta. Mysterion väite osoittautui kuitenkin valheeksi, mutta todisti sen, että MCU:ssa ollaan tietoisia rinnakkaistodellisuuksista.

MCU:n päätodellisuus on se, missä Ikuisuussaaga tapahtui. Tässä maailmassa eletään tällä hetkellä vuotta 2023. Suurin osa tulevista MCU-elokuvista ja -televisiosarjoista sijoittuu tähän universumiin.

Loki-sarja sijoittuu kuitenkin taas aivan toiseen todellisuuteen. Endgamen aikamatkailujuoni johti siihen, että Loki nappasi Tesseractin ja teleporttasi jonnekin. Ancient One selittää tämän aiheuttaneen rinnakkaisen aikajanan, jossa Loki seikkailee.

Kolmas rinnakkaistodellisuus syntyy What If…? -animaatiosarjasta. Sarjassa seurataan erilaisia Ikuisuussaagasta syntyneitä mitä jos -tailanteita. Eräässäkin osassa Peggy Carter saa superseerumia Steve Rogersin sijaan ja hänestä tulee Captain America. Toisessa episodissa T’Challasta tulee Star-Lord. Tarinat eivät liity varsinaisesti MCU:n pääuniversumiin mitenkään – ainakaan vielä.

WandaVision-sarjakin saattaa sijoittua aivan johonkin toiseen universumiin kuin MCU:n päätarina, sillä se on ilmeisesti jonkinlainen tilannekomediasarja, eikä täten oikein sovi pääaikajanalle.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness tulee myös avaamaan lukemattomia eri ovia lukemattomiin eri universumeihin ja rinnakkaistodellisuuksiin, joten Marvel jättää melkoisen mahdollisuuksien takaportin auki.

Lähde: Screenrant

Lisää luettavaa