Michael Caine kertoo mikä sai hänet nauramaan viisi tuntia: ”Sain melkein tyrän!”

michael caine alfie

Caine muistelee villiä 1960-lukua.

Valkokangaslegenda Michael Caine sanoo, että huumeet pilasivat 1960-luvun.

The Guardian haastatteli legendaa David Battyn ohjaaman My Generation -dokumentin tienoilta. Dokumentti (jonka Suomen esityksestä tai julkaisusta ei ole tietoa) paneutuu pärisyttävään 60-lukuun, jolloin Caine todella oli yksi ikonisimmista nuorista näyttelijöistä.

”Olimme juojia 60-luvulla. Se mikä pilasi 60-luvun, vuosikymmenen loppua kohden, oli huumeet. Jos ihmiset vetivät kokaiinia, he alkoivat puhua soopaa eivätkä lopettaneet tuntikausiin. Jos he olivat muissa huumeissa, he vain istuivat ympäri ämpäri ja hokivat ”wow, man”… Eli ihmiset puhuivat joko liian nopeasti jotta heitä olisi ymmärtänyt, tai sitten he eivät sanoneet mitään”, Caine muistelee.

Caine kertoo myös kokeilleensa marihuanaa – mutta vain kerran. ”Nauroin viisi tuntia. Sain melkein tyrän!” Hän kertoi ulvoneensa naurusta kadulla yksin keskellä yötä, mikä lienee syy miksi yksikään taksi ei pysähtynyt ja napannut häntä kyytiin. ”Kun pääsin kotiin vannoin etten koskaan ottaisi niitä hiton huumeita. Enkä koskaan ottanut. En ole huumevastainen, sympatisoin ihmisiä jotka käyttävät niitä, koska he ovat ajaneet itsensä tilanteeseen jota en todellakaan kadehdi. Suurin osa huumeista ovat hirveitä… Marihuana on ainakin lääketarkoituksissa hyvä.”

Kuva elokuvasta Alfie

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut