Michael Jackson halusi X-Men-elokuvien keskeisen roolin itselleen – esitti oudon minielokuvan myyntipuheen yhteydessä

Ei tiettävästi harkittu vakavasti rooliin.

Vuoden 2000 X-Men-elokuvan tuotannon alkuvaiheessa ohjaaja Bryan Singer ja tuottajat pohtivat, ketä näyttelijöitä he valitsisivat elokuvaansa näyttelijöiksi. Eräänä päivänä toimistolle saapui yllättäen kuuluisa poptähti.

Kyseinen popin kuninkaaksikin tituleerattu henkilö oli Michael Jackson. Tähti halusi elokuvasta roolin, eikä ihan mitä tahansa roolia – laulaja halusi näytellä professori Charles Xavieria.

Tuottaja Lauren Schuler Donner kertoi sananvaihdosta Jacksonin kanssa.

– Tiedätkö, että Xavier on vanhempi valkoinen tyyppi, Schuler Donner kertoi huomattaneensa laulajalle.

– Joo, tiedän, voin käyttää maskeerausta, Jackson vastasi.

Osana myyntipuhettaan Jackson esitti 40-minuuttia pitkän kummallisen kauhuhenkisen minielokuvansa, jossa hän näyttelee useita eri hahmoja. Hän esitti muun muassa valkoista, iäkästä miestä. Tähden oli maskeerannut legendaarinen Stan Winston, ja elokuvaa oli ollut tekemässä myös kirjailija Stephen King.

Jacksonia ei tiettävästi koskaan harkittu vakavissaan rooliin. Yksi syy oli se, että Jackson oli jo keitetty seksuaaliahdistelukohuissa. Roolin sai lopulta Patrick Stewart.

Kerroimme aiemmin, että X-Men 2 -elokuvan kuvauksissa Bryan Singer aiheutti väitetyn huumehörhöilynsä takia onnettomuuden Hugh Jackmanille.

Lähde: Screen Crush

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut